Da su odgode igara ipak dobra stvar i da se isplati čekati (i da studiju i zaposlenicima nije dobro zbog odgoda slati prijetnje smrću samo zato što želimo što prije zaigrati njihove igre), koliko god to na prvu djelovalo teško i nepravedno, valjda smo sada napokon svi naučili nakon fijaska s igrom Cyberpunk 2077.

Svjesni su toga i razvojni studio Avalanche Studios i izdavač Warner Bros. Interactive Entertainment te njihov ogranak Portkey Games, koji su sinoć odgodili Hogwarts Legacy, očekivani nadolazeći imerzivni open-world akcijski RPG smješten u univerzum Harrjya Pottera, koji je trebao stići na tržište nekad tijekom ove 2021. godine. Prema sinoćnjoj objavi, u taj magični svijet zakoračit ćemo tek 2022. godine.

Želimo zahvaliti fanovima diljem svijeta na veličanstvenim reakcijama na najavu igre Hogwarts Legacy našeg ogranka Portkey Games“, ističu Warner Bros. i Avalanche u objavi o odgodi te dodaju: “Stvaranje najboljeg mogućeg iskustva za čitavi Čarobnjački Svijet i gaming fanove ključno nam je, stoga igri dajemo vrijeme koje joj je potrebno. Hogwarts Legacy izaći će 2022.“.

Podsjetimo se, Hogwarts Legacy odvest će nas na magično putovanje Hogwartsom 19. stoljeća, a preuzet ćemo ulogu ne-tako-običnog studenta. Nakon što zaprimimo zakašnjelo pismo iz Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, otkrit ćemo da jedini možemo otključati tajnu koja prijeti razaranju čarobnjačkog svijeta.

O toj igri dugo su internetom kolale glasine (veliko curenje informacija prenijeli smo u lipnju prošle godine), a Warner Bros. Interactive službeno je najavio i predstavio igru u rujnu, uz prigodni službeni reveal trailer. Hogwarts Legacy tako izlazi 2022. godine, kada bi trebao stići na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X/S.