Sredinom srpnja u remastered verziju prve četiri igre Halo, odnosno paket Halo: The Master Chief Collection, napokon je stigao i Halo 3. Time je izdavaču Xbox Game Studios za popunjavanje kolekcije preostalo za dodati još samo Halo 4 koji bi trebao stići do kraja ove godine. No, to nije sve što stiže u The Master Chief Collection.

Razvojni studio 343 Industries objavio je na blogu Halo Waypoint tzv. development update o razvoju igre i podršci u kojem je naglašeno da će do kraja ove godine kolekcija napokon dobiti i podršku za crossplay između PC-ja i konzole Xbox One.

Crossplay bi trebao stići uz input based matchmaking i server region selection, a planira se i zaseban izlazak dodatnih značajki i opcija poput Custom Game Browsera, Per Game Graphics Optionsa i M&K Supporta za konzolu Xbox. 

Točan datum izlaska ovih ažuriranja trenutno nije poznat.

U povezanim vijestima:

Nakon glasina od prošlog petka, koje su tvrdile da će multiplayer komponenta u nadolazećoj igri Halo Infinite biti besplatna te da će se vrtjeti u 120 sličica u sekundi, potvrdu navedenog dobili smo prije dva dana direktno od Microsofta i razvojnog studija 343 Industries. 

Halo Infinite stiže krajem ove godine na PC, Xbox One i Xbox Series X.