Nadolazeća velika Xbox Series X launch ekskluziva i nastavak jednog od najpopularnijih Xbox serijala – Halo Infinite prema novim glasinama dolazi uz potpuno besplatnu multiplayer komponentu.

Vijest o tome prvotno se počela širiti nakon što je irska web stranica i digitalni dućan Smyths Toys na svojoj stranici pod opisom za Halo Infinite imala informaciju da će multiplayer biti free to play te da će se vrtjeti u 120 sličica u sekundi.

Ta informacija dosada je već uklonjena, no glasinama su se, kako putem društvenih mreža, tako i putem svojih web stranica, pridružili brojni drugi izvori koji tvrde da imaju identično znanje i informacije o tome da će Halo Infinite multiplayer po prvi puta dosad biti besplatan. Jedan od tih izvora je i poznata stranica Windows Central.

Putem twittera korisnik Klobrille ističe da će multiplayer biti free to play, zatim da će Arena ciljati na 120 sličica u sekundi na konzoli Xbox Series X, ali i da će igra imati Battle Pass te opcije za customizaciju kakve prethodni nastavci serijala Halo dosad nikad nisu imali.

Microsoft i razvojni studio 343 Industries još uvijek nisu službeno potvrdili spomenute informacije vezane uz multiplayer, stoga nam ostaje vidjeti hoće li se to zaista i obistiniti te čeka li nas u sklopu igre Halo Infinite potpuno besplatni multiplayer dostupan svima.