Da Microsoft ulaže u platformu PC te da svoje Xbox igre i ekskluzive iz first-party obitelji Xbox Game Studios redovno plasira i na Steam kako bi pokrio što veće tržište (polako brišući granicu između PC-ja i konzole), poznato je već od prije. Halo, Forza, serijal Gears of War i mnoge druge Xbox igre odavno su na Steamu, a prošloga tjedna tri takve igre na njemu su bile najprodavanije.

Tako je u periodu od 21. do 27. lipnja u TOP 5 najprodavanijih igara prvo mjesto zauzeo Sea of Thieves, očigledno zahvaljujući potpuno novoj ekspanziji A Pirate’s Life, vezanoj uz Pirate s Kariba i premijerno najavljenoj na Xboxovoj press konferenciji prije dva i pol tjedna. Sea of Thieves pleše po Steam top listama već neko vrijeme, no lijepo ga je bilo sada vidjeti na prvome mjestu.

Na drugom je mjestu najprodavanijh igara nakratko bila Forza Horizon 4, prema mnogima jedna od najboljih trkaćih arkadnih automobilskih igara u posljednje vrijeme, a znakovito je što je i ta igra na Xboxovoj E3 pressici dobila najavu nastavka Forza Horizon 5, što je bilo dovoljno da ponovno zainteresira PC igrače i Forzu 4 nakon tri mjeseca ponovno vrati među najprodavanije igre na Steamu.

Treće mjesto zauzeo je Halo: The Master Chief Collection, iliti ga kolekcija šest igara iz serijala Xboxove najpoznatije dugovječne pucačine, koja u sebi, od dosada objavljenih igara Halo, ne sadrži jedino Halo 5. Multiplayer komponenta novog i tek nadolazećeg nastavka Halo Infinite na E3 pressici je dobila premijerni prikaz gameplaya, a fanovi igru već dugo očekuju kao ozebli sunce. Super referenca, jer igra napokon izlazi ove zime, pa je ovo svojevrsni oksimoron. Ali, nema veze!