Bethesdina ovogodišnja E3 press konferencija bila je poprilično šarolika, a iako je većina najava bila u znaku novih informacija o nekim već postojećim igrama (kao što su Fallout 76 i brojne nove stvari vezane uz serijal The Elder Scrolls) te novih detalja o igrama koje su već prethodno najavljene ali ih jedva čekamo zaigrati (Doom Eternal i Wolfenstein: Youngblood), bilo je tu dovoljno vremena i za potpuno nove najave sasvim neočekivanih igara i novih IP-ova koje su nas zaista iznenadile i obradovale.

Također, kroz naš program Reboot Live @ E3 2019, snimili smo i polusatni video recap cijele konferencije, koji uključuje informacije o svemu najavljenom, kao i naše dojmove i komentare na samu pressicu i najave koje smo dobili. Snimku videa možete pogledati ovdje:

Pored toga, u nastavku u tekstualnom obliku donosimo sve što je Bethesda predstavila na svojoj E3 2019 press konferenciji.

Fallout 76

Posrnuli nastavak u ovom dugogodišnjem RPG serijalu – na jesen će dobiti novi DLC imena Wastelanders, koji će u igru donijeti prijeko potrebne funkcionalnosti i značajke, kao što su ljudski NPC-ovi, potpuno novi quest line, nove nagrade koje očekuju sve igrače, ali i nove i potpune grane dijaloga. Također vrijedi napomenuti. DLC Wastelanders neće se morati plaćati, već će biti besplatan svima koji imaju igru Fallout 76, a saznali smo da igra dobiva i svoj vlastiti mod Battle Royale imena Nuclear Winter. Više na linku.

Elder Scrolls Blades

Besplatna mobilna igra Elder Scrolls Blades ove godine dobiva svoju verziju za Nintendo Switch, što će zasigurno razveseliti mnoge, a evo što će Switch verzija još donijeti sa sobom.

GhostWire: Tokyo

Neočekivnao iznenađenje: najavljena je potpuno nova igra GhostWire: Tokyo, koju nam donose razvojni studio Tango Gameworks i njihov glavni čovjek Shinji Mikami. Bit će to akcijska avantura čija priča i radnja djeluju poprilično misteriozno, a po prvom CGI traileru dobili smo snažnu vibru serije The Leftovers s hrpom paranormalnog štiha. Više saznajte ovdje.

Commander Keen za mobitele

Vjerujemo da se mnogi rođeni u 2000-ima ili kasnije neće sjećati kultnog klasika Commander Keen iz 1990. godine, na kojemu je radio id Software još za računalni operativni sustav DOS. Igra je 2001. dobila i svoju verziju za Nintendo Game Boy Color, a sada – nakon punih 18 godina – stiže potpuno nova igra Commander Keen, ali ovoga puta za mobitele i to besplatno! Na ovom linku saznajte detalje.

Wolfenstein: Youngblood

O ovom očekivanom i svojevrsnom spinoff nastavku Wolfensteina II znamo već neko vrijeme. Kćeri protagonista prethodne dvije igre u serijalu, B.J. Blazkowicza, udružit će se solo ili kooperativno kako bi pronašle svog oca u Parizu pod okupacijom nacista u alternativnoj verziji ’80-ih godina prošlog stoljeća. Ono što dosad nismo znali je datum izlaska, koji je sada potvrđen za ovo ljeto. Saznajte ga na ovome linku.

DEATHLOOP

Tada je došlo potpuno iznenađenje koje nas je, moglo bi se reći, izulo iz cipela. Tijekom naših ranijih predviđanja, istaknuli smo kako se nadamo da će tvorci Dishonoreda Arkane Studios – konačno najaviti nešto novo, a to se na Bethesdinoj konferenciji i obistinilo! Tako smo saznali za DEATHLOPP – akcijsku igru iz prvoga lica. Očekuje nas jedno imerzivno gameplay iskustvo pri kojem ćemo svakoj situaciji moći pristupiti na različite načine, a često umiranje, čini se, bit će ključan dio i jedna od mehanika igre vezanih uz priču. Sve što dosad znamo o Deathloopu, saznajte ovdje.

DOOM Eternal

Naravno, Bethesdina E3 press konferencija nije mogla proći bez novih informacija o igri DOOM Eternal, a moramo priznati da smo nakon svega viđenog ostali zapanjeni. Tako je novi DOOM dobio poduži gameplay prikaz, novi story trailer, otkriven je i asimetrični multiplayer mod kreativnog imena Battlemode te najvažnije od svega – saznali smo datum izlaska! Na ovome linku pročitajte detaljniji izvještaj.

Orion (streaming software)

Pored novih i “novih-starih” najavljenih igara, Bethesda nas upoznaje s vlastitim patentiranim softverom pod nazivom Orion koji prema njihovim informacijama optimizira pokretače igara za bolje performasne unutar cloud okruženja. Na linku pročitajte sve što smo dosada saznali o njemu.

The Elder Scrolls Online: Elsweyr

Bethesda je u sklopu svoje E3 press konferencije pokazala da i njezini ljudi znaju napraviti odličan i izrazito kvalitetan cinematic trailer te smo tako dobili potpuno novi četverominutni trailer za The Elder Scrolls Online: Elsweyr, s naglaskom na zmajeve koji u godišnjem eventu dolaze u Tamriel. Više informacija na linku.

I to je otprilike to. Zaista solidna E3 press konferencija, uz dovoljno novosti o postojećim igrama i najava sasvim novih i neočekivanih igara koje će nas zabavljati u narednim godinama.