DOOM Eternal u skloptu Bethesdine E3 2019 press konferencije dobio je poduži gameplay prikaz, novi story trailer te najvažnije od svega – datum izlaska.

DOOM Eternal ćemo zaigrati vrlo brzo, već 22. studenog, a tada nas očekuje zaista mnogo toga. Jedna od važnijih stvari jest što je id Software povećao priču igre stoga nas očekuje cijeli jedan univerzum za istraživanje. Proći ćemo lokacije od zemlje pod invazijom demona preko raja pa sve do pakla, a budući da se radi o poprilično zahtjevnom pothvatu u sve to je uključeno i putovanje kroz dimenzije.

S gameplay strane id Software za DOOM Eternal obećava najbolji power fantasy poznat čovječanstvu s akcijom koja je “ručno rađena” i isplanirana da bude savršena te prepoznatljivim level dizajnom koji će upotpuniti cijelo iskustvo ubijanja demona.

Iz podužeg gameplay prikaza koji je prikazan tijekom pressice vidjeli smo zaista zdravu dozu platforminga koja bi trebala razbiti trenutke između ubijanja demona te poprilično velik prostor za istraživanje.

Iz id Software su također najavili kako nas očekuje još više oružja nego u DOOM-u iz 2016 ali i novih vrsta demona koji strpljivo čekaju u redu za svoje kvalitetno vrijeme s Doomslayerom.

Uz prikaz kampanje otkriven je i asimetrični multiplayer mod imena kreativnog imena Battlemode. U njemu će se sukobiti tri igrača – jedan od njih preuzet će ulogu Doomslayera dok će druga dvojica preuzeti kontrolu nad nekim od demona.