Bogovi gaminga su nam se smilovali te smo u sklopu velike Bethesda E3 press konferencije dobili što smo tražili – najavu potpuno nove igre hvaljenog studija Arkane, koji su nam prethodno donijeli odlični Dishonored i Prey. Nova igra nosi naziv DEATHLOOP. Evo što smo saznali.

Bit će to akcijska igra iz prvoga lica, na kojoj radi ogranak Arkane Lyon, a u DEATHLOOPU ćemo biti transportirani na otok Blackreef, na kojem vladaju anarhija i bezakonje. Bit ćemo bačeni u vječnu bitku između dvoje izvanrednih ubojica (muškarca i žene), a istraživat ćemo predivne okoline i levele dizajnirane do detalja te će naša uloga u igri biti loviti mete svuda po otoku.

Iz Bethesde nas uvjeravaju da nas, kao i u prethodnim igrama studija Arkane, očekuje imerzivno gameplay iskustvo pri kojem ćemo svakoj situaciji moći pristupiti na različite načine – onako kako mi to hoćemo, što opet miriše na Dishonored i na to se nećemo buniti 🙂

Čini se da će koncept Deathloopa biti zaista interesantan i da će se očitovati u samom nazivu igre, jer glavni tagline igre je “Ako od prve ne uspijete…umrite, umrite opet“. Umiranje je, stoga, dio igre, što premijerni trailer daje naslutiti, pa smo tako mogli vidjeti da su se protagonisti međusobno ubili nekoliko puta i opet oživjeli. Također, iako se radi samo o CGI traileru bez pravog gameplaya, čini se da ćemo na raspolaganju imati i određene kinetičke i teleportacijske moći, no one u ovome trenutku one nisu detaljnije razjašnjene.

Više informacija dobit ćemo uskoro putem službene stranice igre, gdje ćemo, nadamo se, saznati i na koje platforme igra dolazi, jer to trenutno nije potvrđeno (iako pretpostavljamo da će to biti PC, PlayStation 4 i Xbox One). Dotada, u nastavku pogledajte najavni trailer kojim je Bethesda na E3 press konferenciji najavila igru DEATHLOOP: