Ovaj tjedan nastavlja biti bogat odličnim vijestima iz naše regije i iz Hrvatske. Tako je stigla i vijest da Starpoint Gemini 3 – očekivani nastavak popularne svemirske sage, koju nam donosi zagrebački razvojni studio LGM, odnosno Little Green Men Games, izlazi u Early Access za PC i to već idućega tjedna – 5. rujna!

Podsjećamo, Starpoint Gemini 3 službeno je najavljen još krajem veljače ove godine, a ovaj treći i dosad najambiciozniji nastavak serijala (treći, ukoliko ne računamo spinoff Warlords) bit će sandbox RPG akcijska avantura koja će nas odvesti van granica planetarnog sustava Gemini. Igrači će tako u trojci preuzeti ulogu Jonathana Bolda, čiji život studio opisuje “uzbudljivim i moralno upitnim”, a samog protagonista okarakterizirali su kao svemirskog gusara koji je brz na okidaču, uz besprijekoran ukus za žene i talent za pronalaskom nevolje.

Osim napetih svemirskih borbi i istraživanja, očekuje nas i detaljna napeta priča te upoznavanje i razgovori s čitavim nizom živopisnih likova

O igri smo pisali i tijekom ožujka, kad je službeno bilo objavljeno da samu priču igre piše renomirani hrvatski pisac stripova Darko Macan, u svijetu poznat po radu na brojnim stripovima iz univerzuma Marvela i Star Warsa. Više o tome, ukoliko već niste, pročitajte na ovome linku te saznajte koje su glavne smjernice za priču trećeg nastavka. No, osim što na priči igre radi velikan hrvatske i svjetske stripovske scene, posebnost igre Starpoint Gemini 3, barem kad se radi o igračima s našeg područja, je i činjenica da je igra u potpunosti dostupna s hrvatskim prijevodom, bez obzira na open world opsežnost.

U travnju ove godine stigao je i gameplay trailer koji nam je ukratko prikazao kako će igra izgledati i što nas u njoj očekuje. Više o gameplay traileru pročitajte ovdje, a možete ga i ponovno pogledati u nastavku ovoga teksta. Također, za sve one koji žele detaljnije pratiti sami razvoj igre, ekipa iz LGM-a na Steam stranici igre redovito izbacuje novosti o razvojnom procesu, stoga njihove blog i dev postove možete pratiti na ovome linku, kako vam ništa ne bi promaklo.

Podsjećamo, Starpoint Gemini 3 izlazi 5. rujna za PC putem programa Early Access na Steamu, a igru već sada možete dodati na svoju Steam wishlistu te sve informacije o njoj pratiti putem njezine službene web stranice, facebook profila i twittera.