Prošlo je mjesec i pol dana otkad je domaći razvojni tim Little Green Men Games najavio novu igru u svojem znanstveno-fantastičnom serijalu Starpoint Gemini. Za novu igru su odlučili biti veoma ambiciozni i dijelom promijeniti žanr, pa će tako Starpoint Gemini 3 biti punokrvni RPG u kojem ćemo istraživati razne planete i upoznavati se s brojnim likovima.

Tada su nam pripremili veoma kratak najavni trailer, da bi nam danas pokazali kako igra izgleda u pokretu. Prema onome što vidimo, upravljat ćemo svojim brodom i sudjelovati u brojnim svemirskim bitkama. U tim avanturama nećemo biti sami, nego će s nama na brodu uvijek biti umjetna inteligencija ADAH koja će pomagati s dnevnim zadacima.

Osim ovog, posjećivat ćemo lokacije na planetima gdje ćemo se susretati i razgovarati s NPC-jevima koji će nam davati razne zadatke, te koji su po prvi puta u serijalu u cijelosti animirani. Da bi nam interakcije i svijet bili što zanimljiviji pobrinut će se Darko Macan, pisac koji je poznat po radu na Marvelovim i Star Wars stripovima.

Starpoint Gemini 3 je u izradi za PC i možete ga već sada dodati na popis želja na Valveovom servisu, gdje tim objavljuje i sve najnovije vijesti. Igra zasad još nema datum izlaska, ali bi trebala izaći do kraja godine. Ispod teksta možete pogledati najnoviji trailer, a sve druge informacije potražite ovdje.