Ekipa iz domaćeg zagrebačkog razvojnog studija LGM Games nedavno je najavila novi nastavak svoje svemirske strateške RPG simulacije – Starpoint Gemini 3, a danas je izbacila prvi razvojni dnevnik koji nas vodi iza kulisa razvoja igre. U njemu smo saznali kako na priči igre ovoga puta radi ni manje ni više nego poznati hrvatski pisac vizualnih romana i stripova – Darko Macan!

Macanov opus zaista je pozamašan, što na domaćoj sceni, što na stranoj, a bitno je naglasiti da je u svijetu poznat po radu na brojnim stripovima iz univerzuma Marvela i Star Warsa i to u suradnji s poznatim domaćim i stranim crtačima stripova, samo neki od kojih su Igor Kordej, Edvin Biuković i Dave Gibbons (najpoznatiji po stripu Watchmen te ujedno i gost na našoj ovogodišnjoj konferenciji Reboot Develop Blue 2019).

Darko Macan pisanjem i crtanjem stripova profesionalno se bavi više od 30 godina, a izdao je i preko nekoliko romana i zbirki kratkih priča

Prvi razvojni dnevnik igre Starpoint Gemini 3 dotiče se i brojnih drugih pitanja vezanih uz sami razvoj igre, kao i uz ostavštinu prijašnjih nastavaka te ponajviše na sve ono što je publika htjela vidjeti u prijašnjim nastavcima, a treći nastavak će im to sada napokon omogućiti.

Kako kažu iz studija LGM Games, prvi korak u pripremi za izradu igre Starpoint Gemini 3 bio je pažljivo analizirati vlastite prethodne igre, što su sa svakom od njih uspjeli postići a što ne. U razvojnom dnevniku navode da su proučavali i iskustva drugih svemirskih igara pokušavajući vidjeti kakav gameplay stil igrači ovog žanra najviše cijene.

S obzirom da su odlučili ovoga puta sveukupnu kvalitetu i obujam igre podići za preko nekoliko stepenica i igračima donijeti najbolje moguće iskustvo koje mogu, uzeli su u obzir feedback zajednice igrača i tako stvorili  glavnu ideju onoga što žele postići novim nastavkom. “Najviše je ljudi tražilo veću imerzivnost s pogledom iz cockpita, bližu priču s izraženim karakterima i drugačiji, jednostavniji pristup kontrolama” – iz LGM-a navode u razvojnom dnevniku.

Concept art lika Remo Bo – Exteranskog piratskog kapetana i, sve u svemu, opakog tipa

Također, ekipa iz studija naglašava kako su sigurni da će suradnja s Macanom kao profesionalnim piscem s godinama iskustva u SF žanru uroditi plodom, jer im omogućuje da puno lakše osmisle vizualni identitet igre koji će biti u skladu s ciljevima na nivou scenarija.

Odluka je pala da sljedeća igra bude još jače single player iskustvo, sa razrađenom pričom i likovima te perspektivom jednog „običnog“ čovjeka“, kažu iz LGM-a te dodaju: “Bili smo uzbuđeni što ćemo po prvi put omogućiti igračima pogled na Gemini iz individualne perspektive. Sve lokacije, ljudi, alieni, planete i neprekidni sukobi, prvi će put biti prikazani igraču uživo te će mu svijet biti dočaran kroz njegove vlastite oči“.

Za kraj, studio ističe kako će Starpoint Gemini 3 igračima ponuditi novu i svježu perspektivu na univerzum igre. “Starpoint Gemini svijet je bogato mjesto koje je satkano od mnogo detalja, a da bi njih doživjeli, morate ipak sletjeti na planetu, uputiti se u najbliži bar i pokušati naručiti Liberland Temptation od sarkastičnog Exteran barmena“, navode iz LGM-a.

Razvojni dnevnik u cijelosti i s puno više detalja možete pročitati putem Steam stranice igre, odnosno na ovome linku, a ukoliko već niste pogledali najavni trailer za Starpoint Gemini 3, možete ga pogledati u nastavku: