LGM – punim imenom Little Green Men Games – domaći je zagrebački razvojni studio poznat po uspješnom serijalu svemirske strateške RPG simulacije Starpoint Gemini, a danas su službeno najavili i njezin treći nastavakStarpoint Gemini 3.

Posljednji i drugi po redu nastavak originalnog serijala, Starpoint Gemini 2, svjetlo dana je ugledao u rujnu 2014. godine, nakon godinu dana Early Accessa, a isti je nastavak tijekom 2015. dobio i tri DLC-a.

2017. godine izašla je i zasebna igra – spin-off imena Starpoint Gemini Warlords smješten u istome univerzumu, da bismo danas konačno dobili i najavu punokrvnog nastavka serijala.

Treći nastavak donosi free-roam sadržaj, istraživanje otvorenog svijeta, potpuno novi zvjezdani sustav, bogatu priču i napetu svemirsku borbu

Studio obećava kako će treći nastavak sadržavati novosti kao što su 3D animirani NPC likovi s kojima ćemo moći razgovarati, a put će nas odvesti dalje od sustava Gemini te ćemo istraživati dva nova planetarna sustava i to u ulozi kapetana Jonathana Bolda.

Na našem putovanju nećemo biti sami, jer će nam društvo praviti ADAHdigitalna svijest koja pokreće računalo našeg svemirskog broda, a prema riječima studija, njezinu svijest moći ćemo prebaciti u pokretni dron i povesti ju na svoja putovanja i obavljati različite zadatke.

Kao što ćete primijetiti, Starpoint Gemini 3 je nešto novo i uzbuđeni smo ovoga puta vam ponuditi svježe i drukčije iskustvo. To će biti prilika za “upoznati” i “osjetiti” naš Univerzum kao nikad prije“, poručuju iz LGM-a u službenome opisu igre.

Najava trećeg nastavka dolazi i uz prigodni trailer koji možete pogledati u nastavku teksta, a točan datum kada Starpoint Gemini 3 izlazi na tržište u ovome trenutku nije poznat, osim činjenice da izlazi nekad tijekom 2019. godine. Dotada, igru već sada na Steamu možete dodati na svoju wishlistu putem ovoga linka te na njemu saznati (i ubuduće pratiti) više informacija o igri.