Pozdrav dragi naši, vrijeme za još jedno izdanje naše stalne rubrike TJEDAN IZA NAS u kojoj vam donosimo pregled najbitnijih vijesti iz gaming svijeta. Budući da smo u pripremama za gamescom 2018, bacimo se odmah na ono zbog čega smo svi tu.

Ovaj tjedan je na popularnom sajtu za razmjenu slika Imgur iscurila hrpa ”screenshotova” iz novog nastavka popularne Microsoftove trkaće franšize, odnosno iz igre Forza Horizon 4. No, ovakva vijest sama po sebi ne bi bila toliko velika da se u toj zbirci nije pronašla jedna slika koja snažno upućuje na elemente serijala Halo.

Redatelj planiranog filma Uncharted Shawn Levy potvrdio je u razgovoru za Playlist kako bi projekt uskoro mogao krenuti u produkciju. Vijest je to koja će sigurno razveseliti sve fanove serijala, pogotovo nakon odličnog fan filma u kojoj je ulogu Nathana Drake utjelovio legendarniNathan Fillion. 

Još ovoga lipnja na E3-ju Microsoft je službeno najavio formiranje potpuno novoga razvojnog studija zvanog The Initiative. Ono što smo tada saznali je da studio vodi veteran industrije Darrell Gallagher koji je prethodno vodio Crystal Dynamics tijekom njihova rada na Tomb Raider serijalu, a imao je i ulogu višeg potpredsjednika u Activisionu radeći na franšizi Call of Duty. Ovaj tjedan stigla je još bolja vijest vezana uz The Initiative, a to je da studio okuplja imena iz čitave industrije, koja su radila na više iznimno popularnih AAA franšiza i naslova.

Sedma po redu ekspanzija pod imenom The Battle for Azeroth za veliki World of Warcraft  otvorila je svoja vrata fanovima koji već naveliko jurišaju s dizanjem likova.

Nintendo, jedna od najvećih korporacija u povijesti gaminga, je objavila da je prešla brojku od 700 milijuna prodanih primjeraka svojih konzola u svojih gotovo 35 godina koliko sudjeluju u gamingu.

Čovjek pauk u crveno-plavom odijelu poznatiji kao Spider-Man samo što nije stigao na PlayStation 4 platformu,  a povodom tog, na službenom PlayStation YouTube kanalu se pojavio kratki “gameplay launch” trailer!

Dark Souls Remastered, poboljšana verzija From Softwareovog neupitnog klasika iz 2009. godine, dobio je datum izlaska za Nintendo Switch. 

Izdavač Devolver Digital i razvojni studio Nomada Studio su najavili prekrasni narativni 2D platformer GRIS. U ovoj igri pratite mladu djevojku Gris koja je izgubljena u svom vlastitom svijetu te se suočava s veoma bolnim iskustvom u svom životu. Jedna od glavnih mehanika igre će biti njena haljinakoja će joj omogućavati nove mogućnosti kako bi što bolje prolazila kroz svoju nerealnu realnost.

Razvojni studio Arkane potvrdio je kako je njihov popularni stealth serijal Dishonored ”trenutno na odmoru” i kako trenutno nemaju u planu nove nastavke. Vijest o neplaniranju novih nastavaka u franšizi Dishonored dolazi od glavnog dizajnera igre Ricarda Bareta (potencijalno daljnji rođak Gorana Bareta) tijekom ovogodišnjeg QuakeCona koji je rekao: ”Ne mogu sa sigurnošću reći što se može dogoditi u budućnosti…bilo što se može dogoditi.”

Prava na franšizu TimeSplitters, jednu od najpoznatijih serijala pucačina iz prvog lica svih vremena, otkupila je Koch Media te nas vrlo vjerojatno očekuje njeno oživljavanje. Serijal je stvorio britanski studio Free Radical Design davne 2000. godine koji se tad sastojao od većine ljudi koji su stvorili legendarni Goldeneye. Nakon originala nastala su još dva nastavka, no već više od deset godina nismo ništa ni vidjeli ni čuli o novom nastavku.

Glavni direktor dizajna Patrick Soderlund odlučio je nakon 12 godina visokih izvršnih pozicija u Eletronic Artsu napustiti tvrtku i sreću potražiti drugdje. Gospodina Soderlunda mogli smo redovito vidjeti na svakoj press konferenciji Electronic Artsate je postao svojevrsno lice same tvrtke. Prije pozicije glavnog direktora dizajna, obnašao je funkciju glavnog izvršnog direktora DICE-a, studija poznatog po franšizama Battlefield i Star Wars Battlefront i igri Mirror’s Edge.

Izgleda da Diablo III ipak dolazi na Nintendo Switch! Autor vijesti za Forbes je pripremio svoju vijest i slučajno prerano pritisnuo “publish”. Njegova vijest je nažalost uklonjena, ali srećom, jedan korisnik Reddita je uspio spremiti svaki piksel vijesti!

Muse Games, developeri multiplayer steampunk igre Guns of Icarus, pobrinuli su se da ispunimo dnevnu kvotu mogućih referenca na The Wire svojim novim projektom, arkadnom tabačinom Hamsterdam.

Razvojni studio CI Games najavio je novi nastavak u poznatoj franšizi Sniper Ghost Warrior imena Sniper Ghost Warrior Contracts koji bi trebao ugledati svijetlo dana iduće godine na još nedefinirani datum.

Kalypso Media kao izdavač i Limbic Studios u ulozi developera su objavili da Tropico 6 ipak neće biti dostupan do konca ove godine kako su ranije najavljivali. Prema novom planu, spomenuta diktatorska simulacija će za PC biti objavljena tijekom siječnja, dok će se na konzolama pojaviti tek na ljeto.

Obožavatelji malenog ljubičasto-zlatnog zmaja će nažalost (ili na sreću) pričekati nešto duženego što su to očekivali kako bi zaigrali Spyro Reignited Trilogy. U ne toliko dugačkoj objavi koja se pojavila na službenom Activision blogu, ekipa iz Toys for Bob studija je objavila da su veoma predani kako bi ove igre napravili kako treba i zbog toga, trilogija treba nešto više ljubavi i pažnje.

Nakon što se Sony pohvalio impresivnom brojkom od 525.3 milijuna prodanih konzola PlayStation, napokon smo saznali koliko se prodalo i uređaja PlayStation VR. Naime Sony je prodao 3 milijuna uređaja PlayStation VR uz koje je prodao i 21.9 milijuna igara i “iskustava” za PSVR.

Slučajno ili namjerno, kako god da jest, evidentno je da svevišnji otac Gabe ‘oće svoj dio streaming kolača. Valve, koji se već okušao u streaming mogućnostima svojim Steam Broadcastsegmentom unutar same aplikacije, ovaj put napada tržište dediciranom platformom nalik na Twitch.tv, YouTube Gaming i Mixer.

gamescom 2018 hype je već u kvalitetnom zaletu te je samo malo više od tri dana ostalo do jednog od najvećih i najbitnijih događaja u game industriji. Najave developera frcaju sa sve strane, pa je tako i Blizzard, koji se već udomaćio na eventu, pored svega ostaloga najavio i dodatan sadržaj za Overwatch