Sredinom prošlog tjedna Blizzard je na svojem Twitter profilu objavio kratak video zbog čijeg su sadržaja mnogi igrači počeli nagađati kako će Diablo III izaći za Nintendovu novu konzolu. Ipak, izgleda kako se nekome nije svidio taj zaključak i Blizzard je imao potrebu službeno izjaviti kako zasad nemaju nikakve planove za najavu tog RPG-a za Switch.

Sada su počele kružiti nove glasine o tome kako je port zbilja u izradi, ali budući da je u ranim stadijima razvoja do službene najave će prema procjenama sigurno proći još nekoliko mjeseci. Reportažu je objavio portal Eurogamer u kojoj još stoji da se ne zna hoće li verzija uključivati ekspanzije Reaper of Souls i Rise of the Necromancer, ali kako zapravo nema razloga da taj sadržaj ne bude uključen.

Diablo III je najprije izašao za PC sredinom svibnja 2012. godine i bio poznat po problemima s logiranjem, kao i ne baš sjajno implementiranoj aukcijskoj kući. Kada je Blizzard riješio sve te probleme, izbacio aukcijsku kuću, izdao ekspanziju i ubacio sezone igra je postala zabavnija, no nakon toga igra nije doživjela veće promjene i više se njome ne bavi velik broj igrača.

Blizzard je najprije u rujnu 2013. godine izdao verziju za PS3 i Xbox 360, a nešto manje od godine nakon toga stigli su portovi i za PS4 te Xbox One. S obzirom na popularnost Switcha nije neobično ako će i vlasnici te konzole dobiti priliku uskočiti u svijet Sanctuaryja.