Prava na franšizu TimeSplitters, jednu od najpoznatijih serijala pucačina iz prvog lica svih vremena, otkupila je Koch Media te nas vrlo vjerojatno očekuje njeno oživljavanje.

Serijal je stvorio britanski studio Free Radical Design davne 2000. godine koji se tad sastojao od većine ljudi koji su stvorili legendarni Goldeneye. Nakon originala nastala su još dva nastavka, no već više od deset godina nismo ništa ni vidjeli ni čuli o novom nastavku.

TimeSplitters imao je turbulentnu povijest. Originalni studio Free Radical Design postao je Crytek UK koji je nadalje postao Deep Silver Dambuster Studios. Crytek je posjedovao prava na franšizu te su postojali planovi o oživljavanju koji se nažalost nisu obistinili.

No, današnja vijest znači da Koch Media, koja je vlasnik razvojnog studija Deep Silver Dambuster, sada ima pravo izdati nove igre i reizdanja originalna tri nastavka, a sudeći po izjavi šefa Koch Medije Klemensa Kundratitza: ”Imamo puno fanova TimeSplitters franšize u redovima naših zaposlenika koji su strastveni oko ideje izrade novog proizvoda koji će privući današnju gaming publiku.”

Također valja napomenuti kako je Koch Media ovom akvizicijom ostvarila pravo na intelektualno vlasništvo Second Sight te je Deep Silver potvrdio kako će buduće Second Sight proizvode izdavati upravo oni.