Razvojni studio Arkane potvrdio je kako je njihov popularni stealth serijal Dishonoredtrenutno na odmoru” i kako trenutno nemaju u planu nove nastavke.

Vijest o neplaniranju novih nastavaka u franšizi Dishonored dolazi od glavnog dizajnera igre Ricarda Bareta (potencijalno daljnji rođak Gorana Bareta) tijekom ovogodišnjeg QuakeCona koji je rekao: ”Ne mogu sa sigurnošću reći što se može dogoditi u budućnosti…bilo što se može dogoditi.”

Originalna igra Dishonored izašla je 2012. godine na sveopće oduševljenje kritike i igrača, a nastavak koji je izašao 2016. također je bio vrlo dobro primljen, no nije uspio polučiti jednako uspješne prodajne rezultate kao original, prodavši čak 38% manje kopija igre u prvom tjednu izlaska u odnosu na original. Kada se takva činjenica uzme u obzir, odluka Arkanea o zamrzavanju franšize i nije toliko neočekivana.

Bare nadalje tvrdi kako postoji dobra šansa da iduće Arkaneove igre neće biti slične onome što smo mogli vidjeti u igrama Dishonored i novom nastavku Preya, no da postoje elementi koje će oni kao studio uvijek imati na umu pri izradi budućih igara poput izgradnje dubokih i koherentnih svjetova, pripovijedanje priče koje se odvija kroz okolinu igre i improvizacijski gameplay.

Sudeći po izjavama glavnog dizajnera, vrlo je izgledno kako će idući Arkaneov projekt biti potpuno novo intelektualno vlasništvo, tj. da će stvoriti potpuno novu igru.