Razvojni studio CI Games najavio je novi nastavak u poznatoj franšizi Sniper Ghost Warrior imena Sniper Ghost Warrior Contracts koji bi trebao ugledati svijetlo dana iduće godine na još nedefinirani datum.

Sniper Ghost Warrior Contracts unijet će neke promjene u odnosu na prethodni nastavak – Sniper Ghost Warrior  3. Prethodna igra imala je strukturu otvorenog svijeta, dok će ”Contracts” vratiti strukturu temeljenu na misijama s naglaskom na slobodu izbora igrača. Svaka misija imat će primarne i sekundarne zadatke u razinama koje će biti posebno dizajnirane za tu misiju. Uspješnim izvršavanjem misija igrač će zarađivati novac, a svaka od njih je dizajnirana tako da ju se može ”prijeći” na više načina, to jest da omogući igraču da načina više načina može pristupiti rješavanju misije.

Radnja igre Sniper Ghost Warrior Contracts smještena je u sibirsku divljinu, a razvojni studio CI Games obećava kako će sam okoliš igrati iznimno važnu ulogu s obzirom na mnoge izazove koje taj prirodni okoliš nosi sa sobom.

Iako je razvojni studio u medijskom priopćenju dao prilično limitiran broj informacija o samom gameplayu, obećali su kako su ozbiljno shvatili povratne informacije koje su dobili od igrača prethodnog nastavka. Prva od promjena koja je došla od strane tih povratnih informacija od strane zajednice upravo je činjenica da je CI Games odlučio odbaciti preambicioznu veličinu same mape igre te se odlučio na fokusiraniji pristup dizajnu igre, što implicira da će igra biti manje pogođena bugovima i da će imati veću razinu dorađenosti na prvom danu izlaska.

Također valja napomenuti kako će uz singleplayer misije igra imati i multiplayer komponentu o čijim ćemo detaljima eventualno saznati više.

Sniper Ghost Warrior Contracts izlazi za PlayStation 4, Xbox One i PC na još neodređeni datum iduće godine.