Većinu proteklog tjedna proveli smo na gamescomu 2017., što znači da će ovo izdanje naše rubrike “TJEDAN IZA NAS” biti kompletno u znaku najvećeg gaming sajma na svijetu. Ovogodišnje izdanje gamescoma to definitivno zaslužuje. Pa krenimo, kao i uvijek, utabanom kronološkom stazom.

Microsoft je praktički jedini “velikan” koji je održao klasičnu press konferenciju, a iako se očekivalo kako će se raditi o kratkoj pressici koja će više vremena posvetiti igrama koje su na E3-ju dobile manje vremena, stvarnost je bila znatno drugačija. Mamutska press konferencija od 90 minuta (iliti sat i pol) mnoge je razočarala jer nije pokazala ništa novo, ništa istinski spektakularno što bi nam podignulo razinu hypea. Doduše, treba spomenuti premijernu najavu Jurassic Parka: Evolution u kojem ćemo ispuniti sve naše snove upravljanja najpoznatijim parkom u pop-kulturnoj povijesti.

Kad smo već u domeni najpopularnijih, kultni Ages of Empires vraća se na velika vrata. Tijekom gamescoma 2017. u odličnom teaser traileru najavljen je Age of Empires 4, a saznali smo i da Age of Empires: Definitive Edition izlazi 19. listopada ove godine.

gamescom je bio i odlično mjesto za fanove Blizzardovog Overwatcha. U igru uskoro stiže nova mapa Junkertown koja se veže uz luckastog australskog ljubitelja eksploziva i drvenih nogu Junkrata i njegovog bucmastog kompića Roadhoga. CD Projekt Red nam je tijekom gamescoma iza zatvornih vrata pokazao nove informacije o Gwentu, a najupečatljivija je definitivno kampanja Thronebreaker koja će pratiti avanture kraljice Meve, vladarice Northern Realma.

Podosta prašine podignuo je novi trailer za Shenmue III, a mnogi su bili razočarani nekim od elemenata, pogotovo kada su u pitanju čudne animacije lica likova. Final Fantasy XV početkom iduće godine moći će zaigrati i svi koji posjeduju PC, a najavljeno je i kako developeri neće zabranjivati određene PC modove za igru, te su naglasili kako će golotinja u njihovoj igri zavisiti isključivo o moralnom kompasu zajednice. Ako je tako, pretpostavljamo da će se nude mod za FF XV moći naći na sam dan izlaska.

Tijekom ovogodišnjeg gamescoma igrali smo mnoge igre iza zatvorenih vrata, a dojmove nekih odmah smo s vama podijelili na našem webu. Tako možete pročitati dojmove s hands-on demoa The Crewa 2, Lego Marvel Superheroes 2, Lego Worlds i Lego The Ninjago Movie Video Game, Children of Morta, Biomutanta i Assassin’s Creeda: Origins. Nisu svi demoi, nažalost bili igrivi, no svejedno možete pročitati naše utiske s hands-off demoa igara poput Anno 1800 i Call of Cthulhu. Naravno, u idućem broju Reboota očekuju vas velika tema posvećena gamescomu 2017. i dojmovi s apsolutno svih igara koje smo igrali.

Fire Emblem Warriorsi dobili su novi trailer i datum izlaska koji pada na 20. listopad, .a novi trailer dobila je i Capcomova tabačina  Marvel vs. Capcom Infinite. Budući da je sve frcalo trailerima, dobili smo i novi kratki animirani film koji nam je dao uvid u dirljivu pozadinsku priču Mei iz Overwatcha.

Vijest koja nije vezana uz gamescom 2017. je izrazito zanimljiva i naravno da se tiče Mass Effecta: Andromeda. EA-ov izvršni potpredsjednik  Patrick Söderlund rekao je kako reakcija na Andromedu koja je bila lošija od očekivane nije apsolutno nikakav razlog da se prestanu razvijati igre smještene u Mass Effectov svemir.

Apsolutno bombastičnu vijesti ostavili smo za sam kraj ovotjednog izdanja rubrike “TJEDAN IZA NAS”. Naime, Xboxov voditelj marketinga Aaron Greenberg potvrdio je kako sa Sonyjem pričaju o potencijalnom crossplayu između Xboxa i PlayStationa. Koliko će biti uspješan ostaje za vidjeti budući da je Sony poprilično neumoljiv po tom pitanju, no uvijek se možemo nadati da će razgovori uroditi plodom.