Focus Home Interactive jedan je od mnogih izdavača koji ove godine na gamescomu 2017 novinarima iza zatvorenih vrata prezentiraju novosti o svojim još neobjavljenim igrama. Tako smo imali priliku vidjeti novi tridesetominutni demo za Call of Cthulhu – istraživačku horor RPG igru na kojoj radi Cyanide studio, te od samih developera poslušati prezentaciju o tome što nas očekuje u igri.

Protagonist igre je privatni detektiv Edward Pierce koji dolazi na otok imena Darkwater kako bi istražio misterioznu smrt tamošnje obitelji Hawkins. Putem će otkriti kako čitavo stanovništvo skriva određene tajne i kako na otoku postoji kult koji želi oživjeti Cthulhua te pomoću svojih detektivskih vještina pokušati otkriti tko ili što stoji iza kaosa koji je zatekao otok.

Igra je zamišljena kao istraživački horor RPG iz prvog lica, a developeri su na prezentaciji naglasili kako ćemo tijekom igre imati mogućnost višestrukog izbora pri rješavanju slučaja i zagonetki te različite pristupe i putove do lokacija i određenih situacija – šuljanjem, traženjem alternativnih skrivenih putova ili prisluškivanjem, promatranjem ili direktnim pristupom. RPG elementi su razrađeni na inovativan način pa ćemo tako, kao privatni detektiv, nadograđivati svoje „umne“, odnosno istraživačke sposobnosti koje će nam pomoći u rješavanju slučaja i pri razgovaranju s likovima.

Čini da će Call of Cthulhu biti pravi pogodak za sve fanove atmosferičnih horora, istraživanja i mistike, a planirani izlazak igre je kraj 2017. godine kad će biti dostupna za PC, PlayStation 4 i Xbox One.