Razvojni studio CD Projekt RED danas je najavio nove detalje vezane za singleplayer kampanju za njihov Gwent: The Witcher Card Game. Za one koji nisu igrali najnoviji nastavak u Witcher franšizi, Gwent je najvažnija sporedna stvar u tom univerzumu, a radi se o kartaškoj igri koja je konceptualno vrlo jednostavna, ali kompleksna u svojoj izvedbi.

Kampanja imena Thronebreaker ne prati nove avanture dobrog nam poznatog witchera Geralta već će igrači igrati s novom protagonisticom imena Meve koja je kraljica Northern Realmsa i bivša ratna veteranka čija kraljevstva su pod opsadom. CD Projekt RED također je obećao kako će nas igra odvesti u

Također, igra će osim standardne borbe s kartama imati i elemente skupljanja resursa koji će iskriviti pravila igre na neočekivane načine. Nažalost još nije objavljen službeni datum izlaska igre, iako znamo da će to sigurno biti do kraja tekuće godine.

Gwent: The Witcher Card Game izlazi za PlayStation 4, Xbox One i PC, a novi trailer za igru svakako pogledajte u nastavku: