Prošle godine s svibnju Microsoft je najavio da njihov poznati pretplatnički servis Xbox Game Pass dolazi na PC. Samu uslugu (kao što smo i pisali na ovome linku) na PC su lansirali usred sajma E3 2019 i to u beta fazi s cijenom od samo 5 dolara, odnosno duplo jeftinije nego što taj servis košta na konzoli Xbox One. Danas, pak, stiže vijest da Xbox Game Pass za PC napokon izlazi iz bete sljedeći tjedan, no s punim izlaskom usluge povećava se i cijena.

Vijest dolazi putem službenoga twitter profila Xbox Game Pass For PC, a u tweetu Microsoft ističe da usluga postaje generalno dostupna idući tjedan, pri čemu su se zahvalili svima na sudjelovanju u beta fazi. U sljedećem tweetu istaknuli su i da “stara cijena” od 5 dolara odlazi “u mirovinu” 17. rujna, što je ujedno i datum kada Xbox Game Pass za PC izlazi iz bete.

Dakako, kao što i mnogi sada ističu, povećanje cijene ovog pretplatničkog servisa na 10 dolara mjesečno uopće ne treba čuditi, s obzirom da Xbox Game Pass, kako smo ranije naveli, jednako toliko košta na konzoli Xbox One. 

Kako ne bi bilo dodatne zabune, Microsoft je u dodatnom odgovoru na tweet zabrinutog korisnika usluge potvrdio samu cijenu, ističući i da će svi oni koji su po cijeni od 5 dolara tek ovih dana obnovili pretplatu, i dalje imati tu cijenu do isteka platnog ciklusa, a tek nakon toga plaćat će redovnu cijenu od 10 dolara mjesečno, ukoliko planiraju nastaviti koristiti uslugu.