Putem Microsoftovog medijskog portala Xbox Wire stiže odlična nova vijest – pretplatnički servis Xbox Game Pass dolazi na PC!

Kako stoji u novom članku o dolasku Game Passa na PC, Microsoft tvrdi kako vjeruju da sami igrači moraju biti u centru gaming iskustva i trebaju moći iskoristiti jedinstvene prednosti uređaja na kojima igraju. Stoga smatraju da je upravo PC savršeno mjesto za njihov pretplatnički servis Xbox Game Pass.

Kao što to čini i Xbox Game Pass na konzoli, tako će, kažu iz Microsofta, Xbox Game Pass na PC-ju igračima dati neograničeni pristup više od 100 iznimno kvalitetnih PC igara na platformi Windows 10, a surađuju s preko 75 partnera koji će svoj sadržaj pružati kroz ovu platformu. Tako navode samo neke poznate razvojne studije i izdavače kao što su Bethesda, Deep Silver, Devolver Digital, Paradox Interactive, SEGA i mnogi drugi. No, ono što je još bolje – vlasnici Xbox Game Passa na PC-ju dobivat će i potpuno nove igre Xbox Game Studiosa na dan njihova izlaska, kao što su nadolazeće igre studija Obsidian i inXile koje je Microsoft nedavno kupio.

Preko 100 vrhunskih PC igara u jednoj pretplati. Što nas sve očekuje u Xbox Game Passu na PC-ju, saznat ćemo na ovogodišnjoj Xbox pressici na sajmu E3 2019

U klasičnoj maniri Game Passa kako funkcionira na Xboxu One, besplatne igre će se na Xbox Game Pass na PC-ju dodavati svaki mjesec. No, posljednja stvar koju još apsolutno vrijedi istaknuti je činjenica da Microsoft smatra izrazito bitnim omogućiti cross-platform i cross-network igranje između PC-ja (Windows 10) i Xboxa One, kao i direktnu komunikaciju, voice i tekstualni chat, a mogućnost aktiviranja i korištenja Xbox Game passa na PC-ju bit će dostupna na više načina, između ostaloga i kroz Microsoft Store na platformi Windows.

Nažalost, u ovome trenutku iz Microsofta nisu obznanili kada će točno Xbox Game Pass postati dostupan na PC-ju, no puno više detalja otkrit će na ovogodišnjem sajmu E3 2019 i to u sklopu svoga briefinga, koji se održava 9. lipnja. Srećom pa ne moramo čekati predugo, a dotada, što su sve dosada iz Microsofta otkrili o PC verziji Xbox Game Passa, saznajte na ovome linku.