I dok čekamo bilo kakve nove informacije o potencijalnom nastavku fantastične akcijske avanture Star Wars Jedi: Fallen Order, razvojni studio Respawn Entertainment koji se prije Star Warsa proslavio serijalom Titanfall i njegovim battle royale spinoffom Apex Legends već radi na svojoj idućoj novoj igri.

Vijesti o tome da Respawn radi na novoj igri jučer su se pojavile putem oglasa za posao na web stranici studija. Iako je sporni oglas za posao softver inženjera sada već uklonjen (iz očitih razloga), mnogi su oglas primijetili prije uklanjanja. Tako portal VGC prenosi citat iz oglasa u kojemu studio “formira mali inkubacijski tim koji bi radio na potpuno novom IP-u“.

U samom oglasu nisu se spominjali nikakvi detalji o igri na kojoj rade, no istaknuto je nekoliko informacija, kao što je “razvoj novih praktičnih tehnologija koje će omogućiti vječne avanture“, prenosi VGC. Mnogi upravo zbog ovog posljednjeg dijela u citatu smatraju da Respawn potencijalno radi na svojevrsnom novom multiplayer naslovu i live service igri.

Iz svega navedenog moguće je donijeti nekoliko zaključaka. Prvo: radi se o potpuno novoj igri. Drugo: Respawn konačno radi na nastavku serijala Titanfall ili treće: rade na nečemu novom vezanom uz Apex Legends. Sve to čak je i u skladu s informacijama od prethodnih godina kada se, primjerice, pisalo o tome da studio nakon uspjeha Apexa kreće s radom na novom Titanfallu. Stvar postaje još interesantnija za spekuliranje kad uzmemo u obzir da je studio u jednom trenutku radio na multiplayer spinoffu Titanfalla, no taj je projekt kasnije otkazan, a umjesto njega smo dobili Apex Legends.

S druge strane, nešto nam govori da ovaj novi projekt neće imati veze sa Star Wars Jedi: Fallen Orderom, iako smo sigurni da Respawn radi i na toj igri, s obzirom da je izdavač EA izrazito zadovoljan, jer se igra prodala odlično i oborila rekorde te da je direktor studija već prošle godine bacio hint da će Fallen Order biti samo prva igra u njihovoj novoj Star Wars franšizi.

Je li konačno vrijeme za nešto novo u univerzumu Titanfalla, vrijeme će pokazati.