Od početka tjedna, gotovo svaki dan čitamo o novim otkazima unutar industrije pa smo tako svjedočili otpuštanju diljem Sonyjeve PlayStation divizije, kao i otpuštanja unutar studija koji stoje iza hit naslova Until Dawn i Life Is Strange. Izgleda da je na red došao EA koji je najavio otpuštanje 5% radne snage što znači otprilike 670 ljudi.

CEO Electronic Artsa, Andrew Wilson, podijelio je s javnošću pismo svojem timu u kojem je, za neke, loše vijesti utopio u moru sporednih stvari. Ukratko, bilo je tu govora o optimizaciji, restrukturiranju, ali svi znaju što to znači. Osim otpuštanja radnika, najavljeno je i otkazivanje pojedinih igara kao i “udaljavanje” od razvoja novih IP-a.

Ovaj veći fokus omogućuje nam da potaknemo kreativnost, ubrzamo inovacije i udvostručimo naše najveće mogućnosti – uključujući IP, sport i ogromne online zajednice u našem vlasništvu – da pružimo zabavu koju igrači žele danas i sutra“, stoji u priopćenju.

Među otkazanim igrama našla se Respawnova neimenovana pucačina koja je trebala biti smještena u univerzum Star Wars i obrađivati temu lovca na glave Mandalorian, prenosi VGC. Prema saznanjima, na igri je radio bivši veteran LucasArtsa i sukreator Medal of Honora, Peter Hirschmann, koji je prethodno radio na originalnim Battlefront igrama, The Force Unleashed i drugima. Čini se kako su se mnogi radovali Mando projektu koji, prema svemu sudeći, neće biti realiziran do kraja.