Iako je Electronic Artsovo financijsko izvješće za treće tromjesečje tekuće poslovne godine obilježeno određenim gubicima i neostvarenim financijskim predviđanjima, svježe objavljeni free to play Battle Royale spin-off Titanfalla imena Apex Legends ostvaruje fenomenalan uspjeh.

Kao što smo prenijeli jučer, u samo prvih osam sati Apex Legends je privukao milijun igrača, a sada su u sklopu EA-ovog financijskog izvješća stigle statistike da se nakon prvih 24 sata ta brojka popela na sveukupno 2.5 milijuna, od čega je bilo 600.000 istovremenih igrača širom svijeta, što je zaista pohvalna i nevjerojatna brojka.

O sretnoj vijesti oglasio se i sami Vince Zampella – suosnivač i šef studija Respawn Entertainment zaslužnog za serijal Titanfall i Apex Legends, još jednom potvrdivši EA-ove tvrdnje da studio planira hrpu stvari za budućnost Apex Legendsa, u vidu redovnih nadogradnji sadržaja, novih modova, Legendi (igrivih “heroja” u igri), a vjeruje se da će Apex Legends zaživjeti i kao esports igra.

No osim što EA i Respawn imaju plan godinama održavati igru na životu (klasični primjer poslovnog plana “igara kao usluge”), možda najinteresantnija informacija iz Zampellinog tweeta jest činjenica da studio već sada radi na još jednoj novoj igri serijala Titanfall, koja bi trebala izaći kasnije tijekom ove godine.

Također radimo na još Titanfalla za kasnije tijekom godine (da, rekao sam riječ na “T”). Volimo što možemo eksperimentirati u ovom ludom univerzumu!“, u tweetu je naveo Vince Zampella.

Tijekom sastanka s ulagačima i prezentiranja EA-ovog financijskog izvješća, direktor Electronic Artsa – Andrew Wilson – također se oglasio o tek nadolazećoj igri serijala Titanfall, nazvavši ju “novim pogledom na univerzum Titanfalla” te “zaista kreativnim pristupom onome što Titanfall jest, u premium kontekstu“.

Kakva će to točno igra biti, ostaje vidjeti, no čini se da EA i Respawn Entertainment žele ispraviti “nepravdu” koju su počinili kad su obustavili izradu igre Titanfall 3 zbog rada na Apex Legendsu.

Doduše, i Zampella i Wilson u svojim su iskazima naglasili kako će ta nadolazeća igra biti svježi eksperiment unutar samog univerzuma Titanfalla, tako da ne bismo žurili s predviđanjima da će to biti punokrvni nastavak Titanfalla, već ćemo uzeti u obzir da postoji mogućnost još jednog spin-offa, kao što je i Apex Legends.