Veteran industrije videoigara Casey Hudson prošloga je ljeta najavio da je nakon odlaska iz studija BioWare pokrenuo vlastiti nezavisni tim Humanoid Studios, a taj studio sada je potvrdio da radi na velikoj novoj AAA igri s tematikom znanstvene fantastike.

Podsjećamo, Hudson je gotovo 20 godina radio za BioWare i obnašao ulogu game dizajnera, generalnog menadžera i producenta te direktora igara kao što su originalna trilogija Mass Effect i Star Wars: Knights of the Old Republic. BioWare je prvo napustio 2014. te dvije godine proveo u Microsoftu kao kreativni direktor Xbox Game Studiosa. U BioWare se ponovno vratio 2017. te inicijalno nadgledao rad na igri Anthem, a po posljednji puta od tog se studija oprostio u prosincu 2020. godine.

Vanzemaljski planet nalik Zemlji ili naša planeta u budućnosti? Zasad nije poznato, no naziv slike sadrži pojam “Continuum”

Kad smo prošloga ljeta izvorno prenijeli vijest da je Hudson pokrenuo Humanoid Studios, tada se samo znalo da uz njega kao osnivača studio čine i drugi talentirani developeri iz cijeloga svijeta te da su tada krenuli s radom na svojoj prvoj igri, potpuno novom IP-u koji će, kako je tada rekao Hudson, “igračima isporučiti inovaciju i umjetničko umijeće“. Nove informacije o tom projektu sada dolaze putem službene stranice studija na kojoj stoji kako tim radi na čitavom novom znanstveno-fantastičnom univerzumu.

Uz tu informaciju, studio je otkrio da će to biti velika nova AAA igra koja dolazi na više platformi (pretpostavljamo PC, PlayStation, Xbox) te da će veliki naglasak biti na priči koja je vođena likovima. Iako je to otprilike sve što je dostupno od informacija, na samoj stranici sada je podijeljeno i nekoliko concept art slika koje, moramo priznati, izgledaju dosta kul i sugeriraju veliki svemirski setting baš kao što je to bila i Hudsonova i BioWareova originalna trilogija Mass Effect.

U Hudsonovoj novoj SF igri očito ćemo istraživati i druge biome i planete, možda i skupljati uzorke, pri čemu će nam, čini se, pomagati i ovaj lebdeći robot, jer u opisu slike stoji pojam “Hover Bot”

Kada bi se igra trebala pojaviti na tržištu, za koje platforme, kako se zove i o čemu se točno radi te u kojoj je uopće fazi razvoja, zasada su sve nepoznanice, no nadamo se da ćemo o svemu tome više informacija saznati uskoro.