Nakon gotovo 12 godina rada na jednoj od najvećih i najskupljih MMO-a u povijesti, BioWare više neće razvijati Star Wars: The Old Republic i predaje ga third-party studiju Broadsword Online Games. Ova vijest izazvala je razne reakcije unutar zajednice obožavatelja koji strahuju da bi igra mogla zauvijek otići fazu stagnacije.

Direktor igre Keith Kanneg pokušao je ublažiti doživljaje objavom na službenom forumu izjavivši da ovakva kardinalna promjena “znači da se ništa se ne mijenja” te da “tim SWTOR-a i dalje kontrolira razvoj i smjer igre, a EA pruža podršku za izdavaštvo i igrače”.

Znam da kada se ovako nešto dogodi može izazvati osjećaj propasti i tuge“, kazao je i dodao: “Ovo nije početak kraja, ovo je doista novi početak za nas”.

Sve zvuči dobro, fanovi mogu nakratko predahnuti, spremaju se nove i uzbudljive stvari za SWTOR, ali što to znači za tim iz BioWarea? Generalni direktor BioWarea jučer je potvrdio da pojedini članovi tima možda neće pronaći svoje mjesto u novom studiju kazavši: “Neki će članovi tima izgubiti posao kao rezultat preseljenja” i “Nažalost, svaka uloga neće moći napraviti premještaj” te dodao: “Ovo je najteži dio ove tranzicije, a ove odluke nisu donesene olako”.

Potvrđeno je da je većina tima iz BioWarea pozvana da se pridruži novom menadžmentu u Broadsword Online Gamesu koji preuzima razvoj SWTOR-a, ali očigledno se neki od njih nisu našli na popisu. McKay inzistira da će ti članovi, kojima broj nije potvrđen, dobiti priliku pronaći svoje mjesto pod suncem na nekoj drugoj poziciji unutar EA-a.

McKay je zaključio da je ovaj potez dugoročno najbolji za igru i njezinu zajednicu te vjeruje da će SWTOR biti u dobrim rukama. Kao veliki fanovi ovog MMORPG-a želimo vjerovati riječima menadžmenta i nadamo se da će svi zaslužni za stvaranje ovog izuzetnog iskustva dobiti zasluženu poziciju u novom studiju te nastaviti s radom.