Veteran industrije videoigara Casey Hudson otkrio je da se nakon nekoliko mjeseci odmora vratio u gaming industriju te je pokrenuo vlastiti novi nezavisni studio pod nazivom Humanoid Studios.

Hudson je gotovo dvadeset godina radio za BioWare u kojemu je obnašao ulogu game dizajnera, generalnog menadžera i producenta te direktora igara kao što su originalna trilogija Mass Effect i Star Wars: Knights of the Old Republic. BioWare je prvotno napustio 2014. te je dvije godine proveo u Microsoftu kao kreativni direktor Xbox Game Studiosa. U BioWare se ponovno vratio 2017. te inicijalno nadgledao rad na igri Anthem, a po posljednji puta od tog poznatog studija oprostio se prije sedam mjeseci, u prosincu 2020. godine.

Sinoć je tako stigla i Hudsonova vijest o pokretanju i otvaranju vlastitog nezavisnog tima Humanoid Studios kojega, uz Hudsona kao osnivača, čine i drugi talentirani developeri iz cijeloga svijeta, “kombinirajući izvrsnost u umjetnosti s naprednim znanostima kako bi isporučili budućnost interaktivne zabave“, kako stoji na novo otvorenoj službenoj stranici studija.

Osim putem službene stranice studija, Hudson se o svome novom poslovnom gaming pothvatu pohvalio i putem twittera, ističući vjeru u snagu malih, agilnih timova i ravnu organizacijsku strukturu. Naglasio je i mogućnost rada iz ureda i od doma te da je u njegovom novom studiju svaki zaposlenik osnažen da donosi odluke, otključa svoju kreativnu slobodu i pomogne upravljati vizijom projekta. 

Humanoid Studios trenutno je u potrazi za još novih zaposlenika koji bi im se pridružili, a već su krenuli s radom na svojoj prvoj igri, potpuno novom IP-u koji će, kako kaže Hudson, “igračima isporučiti inovaciju i umjetničko umijeće“.