Torment: Tides of Numenara novi je projekt studija inXile entertainment, kojega pamtimo po kvalitetnom RPG naslovu Wasteland 2. Ovaj novi kickstartani RPG bi po svemu sudeći trebao odati počast Planescape: Tormentu, inače obaveznoj lektiri svih RPG fanova.

Igra je trebala izaći ranije, ali zbog određenih promjena u timu i nekih drugih faktora, datum izlaska pomaknut je na sljedeću godinu, što je objavljeno u najnovijem Kickstarter updateu.

Osim kasnijeg datuma izlaska, Torment: Tides of Numenara promijenio je i voditelja projekta. Kevin Saunders je odstupio, a zamijenio ga je Chris Keenan, koji je inače bio glavni odgovorni za Wasteland 2.

Glavne kreativne i produkcijske odluke već su donesene, rekao je Saunders, i inXile punom parom rade na završetku igre i na beta verziji.

Preko 74 tisuće ljudi uložilo je više od četiri milijuna dolara u Torment: Tides of Numenara na Kickstarteru, tako da će vjerojatno biti oduševljeni kada igra konačno ugleda svjetlo dana. Odgađanje igre nije toliko loša stvar, ako se sjetimo činjenice da je ove godine izašlo nekoliko velikih RPG-ova kao što su Pillars of Eternity, The Witcher 3, i skorašnji Fallout 4.

Ako vas zanima kako Torment: Tides of Numenara za sada izgleda, pogledajte najnoviji alpha gameplay: