Legendarni game dizajner Brian Fargo (zaslužan za produkciju prve dvije igre Fallout) i osnivač studija inXile Entertainment (poznatog po odličnim RPG igrama kao što su The Bard’s Tale, serijal Wasteland i Torment: Tides of Numenera) jučer je objavio da njegov gore spomenuti studio kreće s radom na svojoj idućoj AAA RPG igri.

Vijest o tome dolazi samo mjesec dana nakon što je na tržište tek izašao dugo očekivani Wasteland 3, treći nastavak izrazito popularnog serijala RPG-ova s elementima strategije na poteze. Ovaj novi RPG projekt bit će prva igra koju studio InXile Entertainment radi u potpunosti i isključivo pod svojim “novim” vlasnikom Microsoftom u sklopu obitelji Xbox Game Studios.

Dakako, da studio ima planove za novu igru, znamo već od prije, pa smo tako još u svibnju ove godine putem Fargovog twitter profila saznali da će ta zasada još neimenovana i službeno nenajavljena RPG igra koristiti Unreal Engine 5. Izuzev toga, i dalje ništa drugo o igri nije poznato ni danas, osim sinoćnje informacije da je sada u ranoj fazi pretprodukcije.

Kad smo već kod obitelji Xbox, Microsoft je prije tjedan dana bacio bombu i najavio da su u potpunosti kupili Bethesdu, sve njezine studije i igre, o čemu smo više pisali na ovome linku, a na kraju pogledajte i naš nedavno objavljeni video s dojmovima nakon igranja ranije spomenute Fargove i InXileove nove igre Wasteland 3.