Old-skul RPG Wasteland 3 na kojemu radi poznati studio InXile Entertainment (The Bard’s Tale, Torment: Tides of Numenera) na tržište je trebao stići ovoga svibnja, no upravo je dobio odgodu na ljeto, 28. kolovoza. Naravno, razlog odgode je, ukratko, koronavirus.

Ok, nećemo biti baš toliko kratki, pa ćemo objasniti da su informacije o odgodi ovog očekivanog trećeg nastavka popularnog RPG serijala objavljenje putem službenog twiter profila igre, gdje vas čeka poruka samog osnivača studija i legendarnog game dizajnera Briana Farga.

U pismu putem twittera Fargo ističe kako svi zaposlenici studija usred pandemije koronavirusa već nekoliko tjedana rade od doma, a to je izazvalo neke nove probleme, teškoće i logističke izazove. Stoga su odlučili uzeti si dovoljno vremena kako igra ne bi izašla nedovršena, a s time su se kompletno složili i krovni vlasnik studija Microsoft te izdavač igre Deep Silver.

Mi nećemo žaliti, jer se slažemo da savršenstvo ne treba požurivati, pa smo voljni pričekati da Wasteland 3 na tržište izađe 28. kolovoza kada stiže na PC, PlayStation 4 i Xbox One.