Torchlight Frontiers postaje Torchlight III, a promjena imena označava i promjenu u samom dizajnu igre te financijskom modelu. 

Podsjećamo, Torchlight Frontiers trebao je biti korak prema Torchlight MMO-u budući da su glavne značajke Frontiersa bile snažna multiplayer komponenta te dijeljeni svijet između igrača koji je trebao biti neprekidan i proceduralno generiran. 

Izgleda da su nakon dugotrajnog testiranja igre developeri u Echtra Gamesu odlučili napustiti “uvijek online” koncept te igru pretvoriti u pravi nastavak koji će njegovati duh svojih prethodnika. Kooperativni način igranja bit će prisutan, no ideja o zajedničkom svijetu odlazi u povijest. Također, Torchlight III više neće biti free-to-play već će se raditi o premium proizvodu. 

“Tijekom samog razvoja često otkrijete kako bi igrala trebala izgledati, a mi smo otkrili da je Torchlight Frontiers trebao biti pravi nasljednik Torchlighta 1 & 2.”, rekao je Max Schaefer, CEO Echtra Games i jedan od tvoraca serijala. “Bazirano na tome ali i ekstenzivnom feedbacku naših Alpha testera, odlučili smo da je vrijeme vratiti igru nazad korijenima te ju modelirati prema prethodnim nastavcima koje fanove ARPG-a vole.”, zaključio je Schaefer.