Nismo mislili da ćemo ikad imati priliku zaigrati još jednu Torchlight igru, s obzirom da je studio Runic Games koji stoji iza serijala zatvoren tek prije devet mjeseci. No na svačije iznenađenje, danas je najavljen svojevrsni nastavak ovog akcijskog RPG serijala – Torchlight Frontiers!

Posljednja igra koju je studio Runic Games izbacio na tržište prošle jeseni bio je izvrsni platformer Hob, a manje od dva mjeseca nakon toga izdavač i njihova “majčinska” firma Perfect World Games zatvorila je studio. No ono što je interesantno u vezi ove čitave situacije je činjenica da je jedan od osnivača Runic Gamesa i nekadašnjeg Blizzard Northa – Max Schaefer – zajedno  s nekolicinom developera iz Blizzarda i Runica još 2016. godine napustio Runic Games i osnovao vlastiti studio – Echtra Games, koji također spada pod izdavača Perfect World.

Sada upravo taj studio radi na “nastavku” ovog ARPG serijala, 6 godina nakon što je Torchlight II ugledao svjetlo dana “davne” 2012. godine. Dakako, zasada još nije točno poznato koji developeri su se pridružili Schaeferu u studiju Echtra Games, no ono što znamo je da su mahom iskusni veterani koji su prethodno u sklopu Blizzarda radili na Diablu, ali i u sklopu Runic Gamesa na prijašnjim nastavcima Torchlighta. Ta informacija zasigurno će razveseliti sve fanove prijašnjih nastavaka, jer znamo kako je Torchlight Frontiers u dobrim (i zapravo manje-više istim) rukama.

Izdavač Perfect World Games tako je danas putem službene stranice podijelio najavu Frontiersa koji će, dakako, biti smješteni u isti univerzum kao i prva dva nastavka. Najinteresantniji dodatak je da će Torchlight Frontiers imati “dijeljeni svijet” koji će biti neprekidan i dinamički generiran. Drugim riječima, Frontiers će, po uzoru na prijašnji nastavak koji je imao online i offline co-op, biti pravo multiplayer iskustvo u kojem ćemo pri istraživanju drevnih ruševina, napuštenih civilizacija i tamnica moći igrati u timu s prijateljima.

Zasada nije poznato više detalja o ovoj multiplayer komponenti, no čini se da bi to mogao biti konačni korak prema MMO-u u svijetu Torchlighta – nešto što je studio Runic Games planirao još i prije izlaska Torchlighta II.

Izlazak igre najavljen je za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a na tržištu se očekuje nekad tijekom 2019. godine. No, posjetitelji ovogodišnjega Gamescoma moći će igru isprobati iz prve ruke, stoga definitivno krajem ovoga mjeseca možete očekivati naše prve dojmove, jer ćemo vam se javljati i izvještavati sa sajma. Dotada, kakva nas sve čudovišta očekuju u Torchlight Frontiers pogledajte u najavnom traileru u nastavku: