Torchlight III (prethodno poznat kao Torchlight Frontiers), odnosno treći i očekivani nastavak poznatog ARPG serijala nekadašnjeg studija Runic Games (sada poznatog kao Echtra Games), ovoga je vikenda stigao na tržište za PC putem Steama i to kroz program Early Access.

Podsjećamo, Torchlight Frontiers originalno je najavljen u kolovozu 2018. godine. Trebala je to biti nešto drugačija igra od svoja dva prethodnika u serijalu i svojevrsni korak prema Torchlight MMO-u . Kada smo igru u tadašnjoj fazi i toga ljeta imali prilike isprobati iz prve ruke na sajmu gamescom 2018, saznali smo da su glavne značajke Frontiersa bile snažna multiplayer komponenta te dijeljeni svijet između igrača koji je trebao biti neprekidan i proceduralno generiran. 

No u siječnju ove godine saznali smo da je došlo do promjene imena igre, što je označilo i promjenu u samom dizajnu te financijskom modelu. Tako je free to play MMO Torchlight Frontiers postao punokrvni akcijski RPG i direktni nastavak serijala pod imenom Torchlight III, koji od ovoga vikenda možete kupiti po cijeni od 29,99 eura kroz Steam Early Access.

Early Access izdanje igre donosi mogućnost igranja samostalno ili u grupi s prijateljima u online co-opu. Na raspolaganju su četiri igrive klase, svaka sa svojim specifičnim mehanikama, customizacijom loadouta i jedinstvenim stilovima borbe. U kontekstu priče i misija, trenutno su dostupna prva dva epska čina te čitav niz questova i boss borbi kroz niz nasumično generiranih područja koja, kako kažu iz razvojnog studija Echtra, donose više od 100 tisuća različitih komadića loota, uključujući i magične, rijetke i legendarne predmete.

Dakako, kroz narednih nekoliko mjeseci studio će konstantno ubacivati novi sadržaj u igru, kako i priliči programu Early Access, a u ovom trenutku još nije poznato kada bi Torchlight III trebao izaći u punom obliku za PC, PlayStation 4 i Xbox One.