Igraćih novosti ovog tjedna nije nedostajalo, bilo je tu nenadanih najava, odgoda i  mnogo priče o igrama s kojima smo se već upoznali. U moru informacija lako je propustiti ono bitno, pa onima koji nisu pažljivo pratili donosimo (relativno) kratak sažetak najvažnijih novosti kojima nas je igraća industrija zabavljala ovog tjedna.

Ponedjeljak je posebno razveselio zaljubljenike u virtualno utrkivanje koji su napokon dobili konačnu verziju Codemastersovog DiRT Rallyja, odlične simulacije relija kojom je serijal napustio arkadne korijene i okrenuo se ozbiljnijem off-road utrkivanju. Blizzard je ponudio podjednako dobru vijest obećavši da će sve naknadno objavljene mape i heroji u Overwatchu biti dostupni potpuno besplatno. Da cijeli dan ne bi prošao u pozitivnom tonu pobrinuo se Ubisoft odgodivši beta testiranje The Divisiona. Umjesto u prosincu betu bismo trebali dobiti “početkom iduće godine”, što bi reklo da ćemo je igrati u siječnju ili veljači, budući da konačna verzija The Divisiona stiže već u ožujku (odgoda pune verzije, nadamo se, neće biti).

Možda najvažnija i najzanimljivija vijest tjedna stigla nam je u utorak kada je na stranicama razvojnog tima Otherside Entertainment osvanuo teaser web koji najavljuje System Shock 3. Službeno je predstavljanje igre zakazano za sutra, pa nećemo morati dugo čekati da otkrijemo o čemu se konkretno radi.

Tjedni sažetak; 7. – 13. prosinca 2015.

Čak 16 godina prošlo je od izlaska posljednjeg System Shocka, a igra je još uvijek redoviti gost na usnama hardcore igrača. Vjerujemo da, poput nas, nastavak ne možete dočekati.

Ubisoft je još jednom promašio zakazani datum izlaska te je potvrdio da ćemo drugo i treće poglavlje spin-off serijala Assassin’s Creed Chronicles dobiti u siječnju, odnosno veljači iduće godine, a nedugo nakon toga otkrio je da za veljaču planira i beta testiranje novog Hitmana. Hitman beta će igračima na PlayStationu 4 biti dostupna nekoliko dana prije nego ostalima, a PlayStation nacija dobit će i nešto ekskluzivnih sadržaja.

Potpuno neočekivano i netipično, Electronic Arts je u četvrtak priznao da njegovom Star Wars: Battlefrontu nedostaje dubine. Šef financijskog odjela Blake Jorgensen objasnio je da je igra dizajnirana s ciljem da bude pristupačna svim uzrastima i profilima igrača, zbog čega je određena doza ozbiljnosti morala biti žrtvovana. Ovo je odbilo hardcore igrače, no ne dovoljno da bi se glavonjama u Electronic Artsu tresle gaće.

Pretposljednji dan radnog tjedna obilježila je informacija da ćemo prvo veliko proširenje Assassin’s Creed Syndicatea igrati već ovog mjeseca. Radi se o DLC-u naziva Jack the Ripper koji stiže već u utorak, 15. prosinca. Ovaj će nas DLC poslati u potragu za jednim od najpoznatijih serijskih ubojica u povijesti – Jackom Trbosjekom. Ako vam mračne  teme ne odgovaraju, bacite oko na trodjelni dokumentarac kojeg je u petak objavio Double Fine. U spomenutom dokumentarcu Tim Schafer i njegova ekipa pričaju o svojim počecima i nastanku njihove legendarne igre Psychonauts.

Proteklog se tjedna pojavilo i nekoliko novosti o hardveru za igrače, a izdvojit ćemo potvrdu tvrtke HTC da će njihove VR naočale na tržište stići tek u travnju iduće godine. HTC Vive je trebao biti dovršen prije kraja 2015. godine, no proizvođač je iskoristio šablonsku ispriku rekavši da mu treba dodatno vrijeme kako bi korisnicima ponudio “najbolje moguće VR iskustvo”. Pozitivnije vijesti stigle su iz Valvea koji je potvrdio da je u opticaj pustio novu softversku nadogradnju Steam Controllera koja korisnicima omogućuje uređivanje profila te donosi nove funkcionalnosti zbog kojih će kontroler postati još bolja zamjena mišu.