Mnogima je Jack Trbosjek prva asocijacija kada spomenete viktorijanski London. I s razlogom – za užasna ubojstva petero žena počinjena 1888. godine dandanas nije pronađen krivac. O tome tko je ubojica iz sjene postoji toliko teorija da je od toga napravljena čitava znanost, ripperologija.

Assassin’s Creed oduvijek voli miješati nadnaravno i pseudopovijesno sa stvarnim događajima, a novi Jack The Ripper DLC za Assassin’s Creed Syndicate nije iznimka.

Dok se radnja glavne igre događa u Londonu 1868. i dopušta vam da se družite s umnim džentlmenima dugih brada kao što su Charles Dickens, Karl Marx i Charles Darwin, Jack The Ripper DLC smješta vas ravno u 1888., 20 godina poslijekada Trbosjekova ubojstva londonsku četvrt Whitechapel, a i cijeli London drže u strahu.

Igrate kao Evie Frye u malo starijem, ali nimalo manje sposobnom izdanju, i zajedno s inspektorom Frederickom Abberlineom pokušavate odgonetnuti identitet Jacka Trbosjeka. Inače, Abberline je jedan od suradnika blizanaca Frye u Syndicateu, ali je također i povijesna ličnost te detektiv najpoznatiji po tome što je bio glavni inspektor u slučaju Trbosjekovih ubojstava.

Kako izgleda Assassin’s Creed verzija najmračnijeg dijela povijesti Whitechapela pogledajte u traileru.

Jack The Ripper DLC stiže 15. prosinca na Xbox One, PS4 i PC.