Nakon što su najavili crowdfunding kampanju za Psychonauts 2, Double Fine i 2 Player Productions izdali su dokumentarac u tri dijela o tome kako je nastala originalna igra.

Psychonauts, igra s kojom je Double Fine započeo rad i po kojoj je taj studio najpoznatiji, izašla je prije deset godina, tako da je sada idealno vrijeme da nas Tim Schaefer i ostatak Double Fine ekipe upoznaju s tim kako je nastala ideja o ulasku u tuđe umove, i kako je ta ideja rasla i prerasla u video igru.

Osim razgovora s članovima Double Fine studija, dokumentarac sadrži arhivske snimke ranih početaka tog studija i ako pogledate sva tri dijela, doznat ćete sve o tome kako je Psychonauts iz Timove glave preko njegove bilježnice i ranih skica postao uvrnuti platformer kakvog poznajemo i volimo.

Dokumentarac The Color of the Sky in Your World možete u cjelosti pogledati na YouTubeu, ili ako ste lijeni otvoriti novi tab, priložili smo sve ovdje:

Zanima vas još? Zašto ne! Tim Schaefer je keynote speaker na Reboot Developu ovog travnja, a early bird karata još ima, iako brzo nestaju. Pridružite nam se!