S obzirom na to da ljeti obično vlada velika suša u igraćoj industriji, poprilično smo iznenađeni količinom zanimljivih novosti koje nam je igraća industrija ponudila tijekom proteklih sedam dana. Gotovo svakog dana najavljeno je ili objavljeno nešto što predanim gejmerima može izmamiti osmijeh na lice, pa je novi tjedni sažetak idealno štivo za nedjeljno prijepodne – pogotovo ako preko radnog tjedna ne stignete pratiti aktualnosti.

Po običaju, krenut ćemo s izdavačkim temama. Već u ponedjeljak izdavači su nas počeli bombardirati datumima izlaska. Ubisoft je krenuo prvi, potvrdivši da će sredinom kolovoza na tržište plasirati Grow Up, nastavak simpatičnog Grow Homea. Najave su nastavljene u utorak, kada je potvrđeno da će igrači na PlayStationu 4 u listopadu moći zaigrati svoju verziju akcijske avanture Rise of the Tomb Raider. Istog dana najavljene su i modernizirane verzije prva dva Dead Risinga koje će biti dostupne za PC i aktualne konzole. U srijedu je otkriveno da će Telltaleov Batman – The Telltale Series u digitalnom izdanju stići već početkom kolovoza, te da ćemo u studenom zaigrati Gravity Rush 2. Stvari tu nisu stale, pa je do konca tjedna potvrđeno da će System Shock remaster stići na PS4, da ćemo u rujnu dobiti Crossacks 3, te da ćemo početkom iduće godine dobiti novi vikinški akcijski RPG Vikings – Wolves of Midgard.

Najava PS4 verzije System Shock remastera nedvojbeno je vijest tjedna.

Najava PS4 verzije System Shock remastera nedvojbeno je vijest tjedna.

Iako je tjedan protekao u znaku najava datuma izlaska i predstavljanja novih igara, pričalo se i o igrama o kojima već znamo mnogo. Blizzard je unaprijed pripremio teren za nadolazeći World of Warcraft: Legion, a Square Enix je u virtualni svijet Hitmana pustio novu privremenu metu. U Overwatchu je zavladala nova junakinja, a prva epizoda epizodne avanture Life is Strange postala je potpuno besplatna. Prošlog smo tjedna dobili priliku baciti oko na singleplayer kampanju Gears of Wara 4, te za siću ugrabiti dodatke za Uncharted 4: A Thief’s End multiplayer.

Ipak, ponajviše nas je razveselila informacija da je odlična point-and-click avantura Machinarium dogurala do četiri milijuna prodanih kopija.

O hardveru se proteklog tjedna pričalo vrlo malo, a oglasio se samo Microsoft potvrdivši da će početkom kolovoza u prodaju pustiti manju i tanju verziju Xboxa One službeno nazvanu Xbox One S.