Deck Nine, developer iza popularnih naslova Life Is Strange: Before the Storm i True Colors najavio je otpuštanje 20 % svog radnog osoblja. U objavi na Twitteru studio je otkrio da je, kao i drugi, pogođen “sve lošijim tržišnim uvjetima u industriji igara”.

“Ovi su ljudi nevjerojatni, talentirani i izvrsni programeri. Ostvarili su veliki utjecaj tijekom svog vremena u Deck Nine Games i ovu odluku nismo donijeli olako. Molimo vas da zaposlite ove ljude ako možete, nevjerojatni su”, objašnjava izjava.

IGN prenosi da su se brojni otpušteni radnici javili s prigovorima radi otpremnine koje će, navodno, trajati dva tjedna i biti jednaka za sve bivše zaposlenike neovisno o njihovom vremenu provedenom u studiju.

Nije poznato koliko radnika je izgubilo svoja radna mjesta, ali znamo da se Deck Nine već suočio s valom otkaza prošle godine u svibnju. Nastavljamo niz žalosnih vijesti nakon jučerašnjih objava da Supermassive otpušta oko 90 svojih radnika, a njih 900 će izgubiti posao diljem PlayStation divizije uključujući Naughty Dog, Insomniac Games i Guerrilla Games.