Francuski razvojni studio Dontnod Entertainment koji je poznat po odličnim i nesvakidašnjim narativnim igrama Remember Me, serijalu Life is Strange, Vampyr, Tell Me Why i Twin Mirror upravo slavi 14 godina postojanja. U tu čast prvo su početkom tjedna nagovijestili, a potom jučer i službeno najavili par malenih ali značajnih novosti.

Naime, studio se u sklopu svoga rođendana vizualno rebrendirao te će od sada pa nadalje koristiti novu tipografiju i logo. Umjesto DONTNOD od sada se zovu DON’T NOD. Drugim riječima, dodali su apostrof u riječi “Don’t” te riječ “Nod” odvojili razmakom. Taj će novi vizualni identitet, kako u službenoj objavi kaže direktor studija Oskar Guilbert, biti više u skladu s njihovim tendencijama nekonvencionalnosti kao kompanije u kontekstu igara koje rade.

U slobodnom prijevodu, iz Don’t Noda drugim riječima kažu kako novim logom i tipografijom još snažnije ističu da neće samo kimati glavom na sve što drugi kažu (odnosno kako tržište zahtijeva), već plešu prema vlastitoj pjesmi i rade igre s dušom kakve oni žele raditi. Sami logo, kao što smo već rekli, također je dobio novi vizualni identitet te sada osim duže verzije “Don’t Nod” ima i kraću verziju – slovo D koje je razlomljeno, a unutar njega je i slovo N. To, kažu iz studija, označava da se ne boje razbiti figurativni kalup.

No dosta o logou, ‘ajmo mi na igre. Ukoliko ste fan studija Don’t Nod Entertainment ili redovito pratite naš portal Reboot.hr, možda se sjećate da smo još u svibnju prošle godine prenijeli vijest da studio aktivno radi na čak šest različitih novih igara. Vjerojatno znate i da je Don’t Nod otišao u izdavačke vode te od sada sami izdaju svoje buduće igre ali i igre drugih indie studija, pri čemu ujedno trenutno više ne rade na serijalu Life is Strange (jer je vlasništvo serijala ostalo pod izdavačem Square Enix te nove nastavke zasad radi studio Deck Nine zaslužan za Life is Strange prequel Before the Storm te posljednji noviji nastavak Life is Strange: True Colors).

Iako kroz ovu novu vijest o vizualnom rebrendiranju Don’t Nod i dalje nije otkrio nijednu od spomenutih šest novih igara, novi trailer (podijeljen iznad) u kojemu su prikazali novi logo napravljen je tako da prikazuje različite pozadine i okruženja te prilagodljive vizuale samog logoa. Ti vizuali, kažu iz Don’t Noda, direktno se odnose na šest novih igara. Radi se tako o izrazito kratkim i namjerno nejasnim teaserima, pri čemu nije poznato ali je vrlo vjerojatno da se sedmi logo u snijegu odnosi na igru Gerda: A Flame in Winter koja je najavljena već ranije i izlazi 1. rujna ove godine, a za koju je Don’t Nod samo izdavač, dok na igri radi studio PortaPlay Gaming Aps.

Jedna od Don’t Nodovih novih igara najavljena je ovom teaser fotkom još 2019., iako tada još u suradnji s izdavačem Focus Home Interactive (kasnije rebrendiranog u Focus Entertainment). Čini se da je ova igra dobila teaser i u novoj najavi promjene logoa

Što se tiče prvih šest teasera za šest novih igara, prvi sugerira da se radnja odvija u osamdesetima jer se logo neonski rozih i plavih boja proteže preko videokasete. Drugi logo nešto je mračniji i sadrži iskre u obliku runa (potencijalno hint za igru čiju smo fotku lika nalik vikingu vidjeli još prije nekoliko godina). Treći logo ima ispunu nalik dječjem crtežu s ukrasnim zvjezdicama, četvrti u pozadini sadrži prikaz neba i zvijezda iz svemira uz planetu Zemlju pri dnu i presijavanje Polarne svjetlosti. Peti teaser najteži je za definirati jer se pozadina logoa sastoji od kojekakvih simbola i linija koje ovako na prvu sugeriraju da se radi o logičkoj puzzle igri za upregnuti um.

Šesti i (pred)posljednji logo (ne računajući sedmi za nadolazeću igru Gerda) očigledno prikazuje logo koji se nalazi uklesan u planini s koje visi penjačko uže, a u pozadini je nebo, sugerirajući avanturu u kojoj ćemo vjerojatno igrati kao planinar ili nešto tome slično. I to je to od teasera. Kada će same igre biti službeno najavljene, iz studija Don’t Nod nisu rekli, no obavijestili su fanove i da su lansirali novu web stranicu te da za skorašnje novosti prate i njihove društvene mreže: FacebookTwitterLinkedInInstagram.