Poznata kompanija THQ Nordic upravo je najavila da su još prošloga ljeta u Barceloni otvorili svoj novi interni razvojni studio naziva Alkimia Interactive, čija je prva igra već ranije najavljeni Gothic Remake.

Podsjećamo, THQ Nordic još je u svibnju 2019. javno obznanio da su kupili Piranha Bytes, razvojni studio koji je stvorio RPG serijale Gothic, Risen i Elex, čime su istovremeno postali vlasnici tih serijala. Samim krajem 2019. godine na Steam su objavili igrivi prototip remakea originalne igre Gothic koji je privukao više od 180 tisuća igrača. Zbog tog uspjeha i velikog interesa za remake, studio je u veljači 2020. odlučio krenuti u kompletnu produkciju. 

Novo otvoreni studio i THQ Nordicova podružnica Alkimia Interactive s radom na igri krenula je još na ljeto 2020., kada su počeli i skupljati tim strastvenih developera RPG-ova, te su ubrzo nakon toga i otvorili ured u srcu španjolskoga grada Barcelone. I dalje primaju nove zaposlenike koji se za posao mogu prijaviti putem službene stranice studija.

Uz aktivni razvoj Gothic Remakea kao njihove prve igre, generalni fokus i ambicija ovog novog studija u budućnosti je razvijati izrazito kvalitetne RPG igre i “postati jedna od najboljih adresa za razvoj core igara za PC i konzole na jugu Europe“, kako u izjavi kaže THQ-ov Reinhard Pollice, šef studija Alkimia Interactive.

Što se tiče Gothic Remakea, koji je u izradi za PC, PlayStation 5 i Xbox Series X/S, THQ i Alkimia ističu da razvoj igre napreduje izrazito dobro te da ćemo novosti i prve rezultate napornog rada razvojnog tima vidjeti u narednih nekoliko mjeseci.