Ukoliko ste mislili da je THQ Nordic završio s novim akvizicijama drugih studija i eksponencijalnim širenjem, grdno se varate 🙂 Posljednji puta kad smo pisali o njima, bilo je to u veljači kad su kupili poznati češki razvojni tim Warhorse Studios – autore RPG-a Kingdom Come: Deliverance, a danas stiže vijest da su kupili i njemački studio Piranha Bytes – tvorce poznatih serijala Gothic i Risen te Elex, dodajući tako u svoj portfolio još vrsnih studija koji provjereno znaju napraviti solidne RPG-e.

Kako stoji u THQ Nordicovom službenom priopćenju o akviziciji studija Piranha Bytes, kupnja se odnosi i na sami studio i na prava na sve igre koje su ikad napravili. Međutim, iako se kod prijašnje kupnje studija Warhorse znala točna cifra koju je THQ Nordic morao izdvojiti, ovoga puta obje strane pristale su zasada ne objaviti tu informaciju. No, istaknuli su da je cijena otprilike jednaka onome što bi studio Piranha Bytes dobio kroz tri godine isplata tantijema za nadolazeće naslove, u slučaju da se akvizicija nije dogodila. Može proći, ako nas pitate. Naravno, pod uvjetom da je menadžment THQ Nordica to pošteno izračunao 🙂

Iako nas Elex nije posebice oduševio, serijali Risen i Gothic ipak su postali klasični primjeri odličnih RPG igara s velikom sljedbom fanova

Piranha Bytes je jedan od najbitnijih njemačkih gaming studija i tvorac RPG-a Gothic, Risen i, u novije vrijeme Elexa. Ova tri snažna IP-a dokazali su se kao uspješni te će biti sjajni dodatak našem portfoliju“, o kupnji studija Piranha Bytes i njihovim igrama oglasio se generalni direktor THQ NordicaLars Wingefors te dodao: “Radujemo se uvođenju tima Piranha u našu obitelj; stekli su legendarni status u RPG zajednici, a njihova baza fanova cijeni njihove igre i s nestrpljenjem očekuje nove naslove u budućnosti“.

Mi se također nadamo da će nadolazeće RPG igre studija Piranha postati još bolje sada kad su postali dijelom simpatične i sve veće obitelji kompanije THQ Nordic, a ukoliko vas zanima čitavo službeno priopćenje o kupnji Piranha Bytesa, možete ga pročitati na ovome linku. Ukoliko vas, pak, zanima što je u posljednjih gotovo godinu i pol dana THQ Nordic još kupio, o tome smo više pisali ovdje, zatim ovdje, pa ovdje, na ovome i potom na ovome linku.