Još u svibnju prošle godine pisali smo o tome kako je poznati izdavač THQ Nordic kupio franšizu Gothic, kao i sami razvojni studio Piranha Bytes, tvorce tog poznatog RPG serijala. Prije nešto više od dva mjeseca THQ Nordic je potom putem Steama objavio igrivi prototip remakea originalnog Gothica kako bi vidio bi li se tako nešto svidjelo igračima. Čini se da se igračima to zaista i svidjelo, jer danas stiže vijest da je THQ službeno odobrio izradu Gothic Remakea.

Prema novim informacijama koje je spomenuti izdavač sada službeno objavio, igrivi prototip Gothica zaigralo je više od 180 tisuća igrača, a anketu je ispunilo više od njih 43 tisuće (uz čak devet tisuća recenzija na Steamu). Od tih 43 tisuće koji su ispunili anketu o želji za Gothic Remakeom, nevjerojatnih 94,8% igrača definitivno želi remake, ističe THQ Nordic. 

Što se tiče budućih planova za razvoj remakea, iz THQ-a navode kako je sada sljedeći korak osnivanje novog studija u Barceloni koji će raditi na igri i prvenstveno procijeniti što se točno u igrivom prototipu igračima svidjelo, a što ne te će na osnovu toga krenuti u izradu čitave igre Gothic Remake. Uz to dodaju da žele ostati vjerni originalu što je više moguće, ali uz sve blagodati modernih gameplay mehanika i visoku kvalitetu vizuala.

Za kraj, iz THQ Nordica navode kako je kompletni Gothic Remake u izradi za PC i konzole iduće generacije (PlayStation 5 i Xbox Series X), ali u ovom trenutku nisu ponudili nikakav okvirni datum izlaska, osim činjenice da sigurno neće izaći 2020. godine