Electronic Arts, skraćeno zvan EA, napokon je dobio dokaz da svijetu trebaju singleplayer igre te da nije sve u poslovnom modelu “games as a service”, već da su igrači jednako (ako ne i još više) gladni dobrog gameplaya, dobrih priča i igara za samo jednog igrača, bez ikakvih mikrotransakcija.

Dokaz dolazi u obliku zaista odlične singleplayer igre razvojnog studija Respawn Entertainment (Titanfall 1 i 2, Apex Legends), a ta igra je Star Wars Jedi: Fallen Order, koja je od izlaska (15. studenog 2019.) pa do sredine siječnja prodana u više od 8 milijuna primjeraka, čime je, kako EA navodi u novo objavljenom financijskom izvještaju za treći kvartal, Fallen Order “značajno nadmašio njihova očekivanja”.

Naime, kako u financijskom izvještaju objašnjava EA-ov glavni financijski direktor Blake Jorgensen, prema njihovim internim financijskim predviđanjima očekivali su da će se igra do samog kraja fiskalne godine (koja završava 31. ožujka) igra prodati tek u 6 do maksimalno 8 milijuna primjeraka, no Fallen Order je tu brojku “prešišao” više od dva mjeseca ranije nego je predviđeno. Mi nekako nismo ni sumnjali u uspjeh ove igre, a da će se jako dobro prodati, govorile su i statistike već u studenom, kada smo saznali da Fallen Order ruši prodajne rekorde (o tome smo pisali na ovome linku).

Naravno, EA već sada baca nova predviđanja, pa su si tako zacrtali da će Fallen Order do travnja ove godine vjerojatno biti prodan u 10 milijuna primjeraka. Slažemo se, ta brojka bila bi sasvim logična s obzirom na statističke podatke očiglednog trenda u prodaji spomenute igre, no fascinantno je opet iznova svjedočiti tome kako korporacije obožavaju postavljati ciljeve koji onda…khm…nećemo sad o tome.

U svakom slučaju, izdavački gigant EA za razvojni studio Respawn Entertainment, tvorce igre Fallen Order, imao je samo riječi hvale. “Respawn je isporučio vrsno napravljeno iskustvo visoke kvalitete s izvanrednim gameplayem, koje je oduševilo igrače, našlo se na mnogim listama igara godine i prodalo se iznad naših predviđanja za kvartal“, istaknuo je direktor Electronic Artsa Andrew Wilson te zaključio: “Naš portfolio Star Wars igara na svim platformama nikad nije bio jači“.

You’re goddamn right, Andrew!“, dodajemo mi, a pritom ćemo dodati i sljedeću informaciju: na samom sastanku Wilson je čak i bacio nekoliko hintova o potencijalnom dodatnom sadržaju, a možda čak i nastavku igre Star Wars Jedi: Fallen Order, o čemu smo napisali zaseban članak na ovome linku.