Sony je objavio financijski izvještaj za tromjesječje koje je završilo s 31. prosinca 2019. godine, a po kojem je vidljivo da prodaja PlayStationa 4 nije ni blizu brojkama od istog razdoblja preklani, odnosno u zadnjem tromjesječju 2018. godine.

Prema informacijama koje prenosi i portal Gamespot, PlayStation 4 se u posljednja tri mjeseca 2019. godine prodao u 6.1 milijun jedinica, dok je u istom razdoblju 2018. godine zabilježena prodaja od 8.1 milijun jedinica. Naravno, što smo bliži Božiću i izlasku PlayStationa 5, manja je vjerojatnost da će prodaja rasti, unatoč pojeftinjenju konzola.


Poznati analitičar Daniel Ahmad na svom je Twitter profilu objavio da Sony očekuje 13.5 milijuna prodanih jedinica u prodajnom razdoblju od jedne godine, koje završava 31. ožujka 2020. godine. Ahmad prenosi da je u prvih 9 mjeseci tog razdoblja konzola zabilježila 12.1 milijuna prodajnih jedinica, pa iz toga možemo zaključiti da Sony očekuje samo 1.4 milijuna prodanih PlayStationa 4 do kraja trećeg mjeseca ove godine, a što je pak razlika od 1.2 milijuna naspram istog razdoblja prethodne godine.

No, da ne bi sve bilo sasvim crno, Sony bilježi i rast pretplatnika na PlayStation Plus. Ako uzmemo u obzir da je Sonyjev glavni arhitekt i producent Mark Cerny najavio da će PlayStation 5 biti backwards kompatibilan s PlayStation 4 igrama, logično je za zaključiti da je broj pretplatnika skočio jer mnogi novi vlasnici pretplate također žele svoju kolekciju igara koje će moći igrati i na next-gen konzoli.