Sony je danas putem posta na službenom PlayStation blogu po prvi puta progovorio o imenu nove konzole,  njenom okvirnom datumu izlaska te nekolicini novih značajki s kojima će nas nova generacija PlayStationa iznenaditi.

Kao što smo očekivali, novu konzolu će krasiti ime PlayStation 5, a na tržištu će se pronaći za Božić 2020. godine.

Pokraj zanimljivih specifikacija konzole koje će standardizirati 4K razlučivost te donijeti tehnologiju RayTracing u više domova, izgleda da će Sony veliku pažnju posvetiti i novom kontroleru kojega će krasiti takozvana haptička vibracija te adaptivni triggeri.

Haptička vibracija će zamijeniti trenutnu tehnologiju koju  kontroleri DualShock koriste još od 5. generacije konzola, a služit će za povećanje imerzije koja će se postizati uz pomoć precizne vibracije.

S druge strane kontrolera, adaptivni triggeri (L2/R2) će također poraditi na povećanju imerzivnosti. Pomoću ove tehnologije triggeri će igračima dostavljati različite osjećaje ovisno o terenu na kojemu se nalaze ili o akciji koju odrađuju. Na primjer, igrači će za vrijeme napinjanja luka i strijele imati osjećaj težine ove akcije.

Iako su informacije o imenu nove konzole i njenom datumu izlaska bile očekivane, moramo priznati da nas Sonyjev fokus na novi kontroler oduševio. Također, ova objava nam samo potvrđuje kako je službeno predstavljanje nove konzole zaista blizu!