Razvojni studio Frozenbyte je otkrio da rade na Trine 4: The Nightmare Prince, najnovijim nastavkom u kooperativnom puzzle platformer serijalu. Trebao bi izaći na PC, Switch, Xbox One i PS4 u neko doba iduće godine.

Najava četvrtog nastavka serijala je pomalo i iznenađujuća, uzimajući u obzir da je prethodnik iz 2015. bio poprilično mlako primljen, što među kritikom, što među publikom. Razlog leži najvjerojatnije u promjeni perspektive prva dva nastavka, koja su bila isključivo 2.5D platformeri, dok je treći nastavak prešao u potpuno 3D okruženje.

No iznenađenje je umanjeno na konto činjenice da je Trine 4, odnosno postojanje igre, procurilo ranije u listopadu. Radilo se o dokumentu koji je opisivao financiranje od strane EU Education, Audiovisual and Culture Executive Agency za nadolazeće videoigre.

Direktor Frozenbytea, Lauri Hyvarinen je entuzijastično naglasio da će “Trine 4 biti najbolji nastavak serijala“. Nadalje, u press releaseu naglašavaju da ću “ponovno otkrili svoju ljubav prema franšizi, pomno pratili feedback fanova te su njihovi planovi da ta očekivanja itekako premaše. Trine se vratio!

Nažalost, više detalja o samoj igri nemamo, osim da će izaći na navedene četiri platforme i (nadamo se) u 2019. godini. Izdavačko uzde su preuzeli Modus Games.