Razvojni studio Frozenbyte prošlog je listopada najavio novu igru iz serijala Trine, a obećali su nam da uskoro stiže i nešto više detalja oko same igre. Na taj “uskoro” morali smo se strpiti čak pet mjeseci, pa smo tek u ožujku ove godine dobili prvi prikaz igre. Na dobre stvari uvijek vrijedi pričekati, pa tako sada imamo i službeni datum izlaska igre Trine 4: The Nightmare Prince.

Nakon što je Trine 3 podbacio, što je vjerojatno rezultat prelaska iz 2.5D u 3D perspektivu, a čime igrači nisu bili zadovoljni, novi nastavak ove puzzle platforme vraća se u 2.5D perspektivu uz levele potpuno bajkovitog i magičnog izgleda. Također, ponovno nas očekuju likovi iz prva tri nastavka, Amadeus the Wizard, Zoya the Thief i Pontius the Knight, a u svakom trenutku bit ćemo u mogućnosti promijeniti lika i odabrati upravo onog sa skillom koji nam je potreban kako bi prošli prepreke na koje smo naišli. Stiže nam i co-op opcija do čak 4 igrača koja će to dodatno olakšati, ali i donijeti obilje dobre zabave.

Trine 4: The Nightmare Prince izlazi 8. listopada za PC, PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch, a sve vjerne fanove serijala oduševit će vijest da će istog dana izaći i Trine: Ultimate Collection u kojem će se naći sve igre koje su do sada izašle: Trine Enchanted Edition, Trine 2: Complete Story, Trine 3: The Artifacts of Power i Trine 4: The Nightmare Prince.