Razvojni tim Frozenbyte nekim je igračima poznat po serijalu akcijskih platformera koji se kriju iza imena Trine. Prva dva nastavka bila su prilično dobro prihvaćena, no kako su se u trećem odlučili na promjenu perspektive iz 2.5D u 3D i kako nisu imali vremena ni sredstava za propisnu izvedbu te promjene, on je nažalost podbacio. Zbog toga su se igrači iznenadili kada su krajem listopada prošle godine najavili da rade na Trine 4: The Nightmare Prince.

Tada nam je bilo rečeno da će nam više detalja prenijeti uskoro, ali im je za to ipak trebalo malo više vremena. Pet mjeseci nakon te najave dobili smo službeni trailer i više informacija o tome što će nas u novoj igri dočekati. I dalje ćemo se družiti s junacima iz prva tri nastavka, Amadeus, Pontius i Zoya, vraćamo se u 2.5D perspektivu, rješavat ćemo zagonetke koristeći jedinstvene vještine svakog junaka, a to ćemo moći raditi sami ili u lokalnom, odnosno online kooperativnom modu.

Trine 4, kao i prethodnici, izgleda izuzetno lijepo, a priča nas vodi u nove i raznolike krajeve koje su počele mučiti noćne more za koje je krivac Prince Selius. Tim obećava najopsežniju i najbolju igru u serijalu, a hoće li uspjeti to ispuniti saznat ćemo ove jeseni. Četvrti nastavak bi trebao stići ove jeseni na PC, PlayStation 4 i Xbox One, a već sada su otvorene predbilježbe na službenim stranicama i možete ga nabaviti po cijeni od 30 eura.