Shenmue III odgađa se do druge polovine 2018. godine, najavio je tvorac serijala Yu Suzuki na službenom Kickstarter blogu igre. Ova odgoda, iako zasigurno razočaravajuća za sve fanove, ne bi trebala čuditi. Nove informacije o igri dolazili su na kapaljku, a i ono što je prikazano od igre izgledalo je u fazi raznog razvoja.

Yu Suzuki u svojoj izjavi rekao je kako su zbog korištenja novih tehnologija otkrili nove mogućnosti i ekspresije te da je igra na mnogo načina postala veća i ljepša no što su prethodno očekivali. Upravo iz tih razloga je obznanio kako razvojnom studiju treba više vremena da Shenmue III isporuče igračima.

“Kako bi ostvarili koncept igre koje ste podržali i moju 16-godišnju osobnu viziju i san, odlučili smo promijeniti raspored razvoja. Planiramo izdati igru u drugoj polovici 2018. Detalji će biti otkriveni u izvješću sponzorima igre krajem mjeseca. Hvala vam na razumijevanju i kontinuiranoj podršci”, zaključio je Yu Suzuki.

Podsjećamo, Shenmue III najavljen je na E3-ju prije dvije godine, a Kickstarter kampanja planula je i osigurala cilj od $2 milijuna u svega nekoliko sati. Za igru je ukupno prikupljeno $6 milijuna. Na ovogodišnjem E3-ju, nažalost, nećemo vidjeti ništa od Shenmuea III.