Prije mjesec dana pisali smo o tome kako je Shenmue III (koji je na tržište nakon dvadeset godina čekanja napokon izašao u studenom prošle godine) krajem siječnja dobio svoj prvi DLC. Dok se taj prvi DLC imena “Battle Rally” oslanjao na nove sporedne aktivnosti i natjecanja u utrkama, upravo je najavljen i drugi DLC imenaStory Quest Pack“.

Naime, kako navode japanski razvojni studio Ys Net i izdavač Deep Silver, spomenuti drugi DLC ovoga puta će se fokusirati na priču i donijeti nam uzbudljivu novu avanturu u kojoj će protagonist Ryo Hazuki ponovno sresti jedno poznato lice iz svoje prošlosti. To poznato lice je Zhang Shuqin, a njih dvojica odvažit će se na novi pothvat u kojem “ništa nije onako kako se čini”.

Novi DLC “Story Quest Pack” za Shenmue III izlazi već 18. veljače za PC i PlayStation 4, a moći ćete ga kupiti putem Epic Games Storea na PC-ju i putem PS Storea na PlayStationu, po cijeni od 5 eura. Naravno, ukoliko već posjedujete (ili ćete tek kupiti) paket “Complete DLC Collection“, ovaj drugi DLC nećete morati kupovati zasebno, već će vam automatski postati dostupan 18. veljače.

Za kraj, iz studija ističu kako ćete za pristup DLC-u morati prijeći prvu veliku sekciju igre, odnosno otključati drugo poglavlje i doći u grad Niaowu.